Hästarna

Tyvärr finns för närvarande inga hästar på gården. Både Timur och Röding fick tas bort år 2014 och sedan har stallet stått tomt (och ska man vara riktigt petig så finns det inte längre ens något stall på gården).

Dock rider två av barnen och drömmen om att det så småningom åter ska finnas hästar på gården är högst levande. För närvarande nöjer vi oss dock med ridlektioner varje vecka för att sätta grunderna och kolla hur intresset utvecklar sig.

Timur

Dressyrpass

Nordsvensk brukshäst
Valack
Född 1994-04-22
Död 2014
E. Smidig 1841
U. Trädals Bianca 22260
UE. Stjernar 1768

Timur är en riktigt social och nyfiken kille, som nog egentligen borde ha fötts till hund. Han hade nog trivts alldeles utmärkt med att få följa med in och få krypa upp i knäet och kanske till och med få ligga i sängen emellanåt… Han älskar att kela och gosa, och det händer lite allt för ofta att han kör undan Röding för att få all uppmärksamhet för sig själv. Han är lite som en dammsugare och ska smaka på allt, och stornjuter när man pysslar med honom. Timur har haft ett lite brokigt förflutet med ett flertal ägare. Han har tidigare bott här i Jämtland, men såldes så småningom till Dalarna, varifrån jag köpte honom sommaren 2007 och tog honom tillbaka till Jämtland.
Han är ett riktigt energiknippe, som älskar att arbeta. Han testar gärna lite, men talar man bara bestämt om för honom vad som är ok och vad som inte är ok, så är han riktigt rolig att rida. Timur är tyvärr ej inkörd.
Tillägg: Timur fick tyvärr nödslaktas våren 2014 efter skada i hagen.

Röding

Röding i Häljesund

Nordsvensk brukshäst
Valack
Född 1990-04-29
Död 2014
E. Centur 1783
U. Gardera 21075
UE. Ardal 1695

Röding är en riktig gentleman, som kan det mesta. Han såldes som unghingst till Wången, där tanken var att han skulle bli avelshingst i framtiden, men en testikelinflammation satte punkt för detta. I stället kastrerades han, och såldes till en f.d. arbetskamrats pappa, och där blev han kvar tills han hamnade i Oxböle sommaren 2007. Röding är körd framför de flesta typer av vagnar och redskap, och har jobbat i både skogs- och jordbruk. Han har även gått med på nybörjarkurser i körning, och en riktigt stabil och pålitlig kompis. Men inte nog med det – Röding har dessutom en karriär som hopphäst bakom sig, och startade minsann i en LD en gång i tiden! Han är en glad och mysig kille som trivs utmärkt med att vara halvpensionär och få njuta av dagarna i solen med en och annan rid- och körtur i skogarna.
Tillägg: Röding fick tyvärr nödslaktas sommaren 2014 då vi fann honom i hagen med svåra skärskador. Ärendet är polisanmält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *