Om oss

Martin är född och uppvuxen i trakterna runt Genarp, i södra Skåne.  Ett av Martins stora intressen är motorcyklar, och han åker gärna en tur på sin Honda Blackbird när han har en stund över (vilket dock är alldeles för sällan). Andra intressen inkluderar förstås hundar, närmare bestämt labradorer, och Magnum är en trogen följeslagare både på jobb och på fritid.

Martin o William på fyrhjulingen
Martin och William på väg ut för att fälla träd

Jenni är född och uppvuxen i trakterna runt Sibbhult och Lönsboda, i nordöstra Skåne. Hon flyttade dock därifrån omedelbart efter gymnasiet, och har därefter bott bland annat i  USA, Österrike, Tyskland och England. Där arbetade hon framför allt, dels med hästar och med barn, och dels inom resebranschen. Hon hann dessutom med en reseutbildning nere i Brighton, samt diverse universitetskurser i USA.
Till sist lockade dock Sverige igen, och hon återvände till Lund år 2003 för att läsa in en magisterexamen i Biomedicin, med inriktning mot Bioinformatik. Väl installerad i Lund så skaffade hon hund, vilket har varit ett av de stora intressena i alla år.  Andra intressen inkluderar hästar, fotografering, böcker och jakt, även om en del av dessa intressen har fått ligga på hyllan under småbarnsåren.

Jenni på älgjakt
Väntande på storoxen

Vi träffades hösten 2003, och ganska tidigt vaknade drömmen om att någon gång i framtiden flytta norrut. Sommaren 2006 hade vi så gott som bestämt oss för att faktiskt göra det så snart Jenni avslutat sina studier sommaren 2007. Vi började med att titta på hus i Dalarna och Härjedalen, men till sist fastnade vi för regionen mellan Östersund och Åre, i Jämtland. Det som lockade var framför allt  närheten både till stad, för ökade arbetsmöjligheter, och fjäll, för friluftslivet. Februari 2007 köpte vi vår lilla gård i Oxböle, Offerdal, och till sommaren var vi på plats!

På vandring i Sylarna
På vandring i Sylarna

Martin driver som sagt företaget JEMT Vatten och Värme, och arbetar med hela Jämtland (och ibland hela södra Norrland) som sin arbetsplats. Jenni har haft lite olika arbeten sedan flytten hit och började med att arbeta som sommarvikarie på ett äldreboende i området, och blev sedan, vid terminsstart, erbjuden arbete på den lokala grundskolan, där hon blev kvar i ett par år, periodvis som elevassistent, men framför allt som högstadielärare inom matte, NO, Tyska och Engelska, beroende på vart behovet  fanns. Därefter följde ett år som dagbarnvårdare i grannbyn Tångeråsen, innan det blev arbete på hemmaplan på heltid.  Numera arbetar även Jenni på JEMT Vatten och Värme.

Sedan hösten 2011 har vi vår son William, som är en riktig solstråle och som kom in i våra liv som en riktig gåva. Strax därefter utökades familjen med ytterligare två barn, Mario och Natasha, och tillsammans betyder dessa tre små troll allt för oss.


Hela familjen

Vårt nya liv i Jämtland har överträffat alla förväntningar, och vi trivs utmärkt. Naturen och möjligheterna till friluftsliv var ju det som lockade oss från början, så vi visste redan hur fantastiskt detta var. Det som har överraskat oss mest positivt har nog varit människorna här i Jämtland, som har varit otroligt trevliga, öppna och välkomnande.

Att flytta så långt som vi har gjort har ju naturligtvis även sina baksidor, och den främsta är förstås att vi ej kan träffa våra vänner och familjer lika ofta som tidigare. Vi hoppas dock att med hjälp av denna hemsidan lättare kunna hålla kontakten med alla, och kunna dela med oss av fotografier och upplevelser, mm. Vi hoppas även att kunna dela med oss av lite information om Jämtland och Offerdal, inför framtida besök. Vi har redan haft besök av en hel del släkt och vänner, och ser fram emot fler- ni är alltid välkomna, så bara hör av er!

Martin, Jenni, William, Mario & Natasha

2 reaktion på “Om oss

 1. Hej,

  Intressant att lasa om er och om Offerdal. Vilket fint liv ni har i en vacker omgivning.

  Jag foljer Ostersunds FK och laser OP och kom da av en tillfalighet in pa Offerdal och ville veta mer.

  Bor sjalv i Hong Kong och Phuket och har en syster i Genarp.

  Lycka till i framtiden.

  Halsningar

  Gunnar Hofgren

  • Hej Gunnar!
   Tack för inlägget på vår hemsida. Verkligen roligt att höra av dig! Och att du har en syster i Genarp – världen är allt bra liten :-)! Martin har fortfarande familj kvar i Genarp, och vi brukar åka dit ett par gånger om året när vi gör våra skåneturnéer för att hälsa på nära och kära. Vem vet – vi kanske har gemensamma bekanta till och med 🙂
   Visst är offerdal fantastiskt vackert – det var ju en av anledningarna som lockade hit oss från första början,och man upptäcker ju allt fler smultronställen efterhand som tiden går. Men Phuket och Hongkong låter ju inte heller helt fel! Man blir ju lite nyfiken på hur du hamnat där 🙂 Själv har jag (Jenni) rest en hel del under årens lopp, men min erfarenhet av Asien är begränsad till några timmar på Singapore flygplats, på väg till och från Australien, så inget jag kan skryta med direkt…
   Hoppas du får en riktigt bra dag – hör gärna av dig igen 🙂
   Hälsningar Jenni o Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *