Förskoletider

Det är ju bara lite drygt två veckor tills William fyller år, och han har verkligen blivit en stor liten pojke. Vi har ansökt om förskoleplats ganska omgående efter hans ettårsdag, just för att vi tycker att det känns så viktigt med den sociala biten och att han får träffa lekkamrater. Han är ju en väldigt social och aktiv grabb, och börjar bli ganska intresserad av andra barn. Exakt hur många timmar det blir på förskolan (eller dagis, som jag alltid sagt och nog kommer att fortsätta med…) får vi se, det beror på hur det går. Vi vill inte att han ska vara där alltför många och långa dagar medan han är så här liten, men samtidigt tror vi att det kommer att vara väldigt nyttigt för honom och väldigt roligt.
Sen kommer det förstås att underlätta lite med strukturen här hemma, det ska ju inte förnekas. Jag har ju inte varit mammaledig nånting utan har fortfarande haft mina uppgifter att hinna med, oftast sena kvällar medan William sover, vilket inte alltid har varit det lättaste då jag själv skulle behövt sova då för att orka med nätterna… Plus att det är ju trevligt att få umgås lite med gubben ibland också! För det mesta har det ändå gått bra, det får jag nog säga, och det känns ganska skönt att vi har kunnat lösa det så här och sparat en hel del föräldradagar. Men som sagt, visst kommer det att bli skönt att (förhoppningsvis) få lite lediga kvällar framöver, och försöka få största delen av jobbet gjort under dagtid.

Vissa tycker ju att det är för tidigt att skolan in på dagis redan vid tolv månader, men vi har genom våra sessioner med hillegårdens psykolog fått väldigt bra tips och information om just det här med barnens utvecklingsfaser, och han menar att antingen bör man skola in så pass tidigt eller så bör man vänta tills i tvåårrsåldern, så de flesta barn mellan ca 15-24 månader nånting har väldigt svårt att knyta an till nya människor och har ett extra stort behov av trygghet under denna period. Att vänta tills William är två känns inte aktuellt, för vi tror verkligen han behöver få träffa andra barn mer än han får möjlighet att göra här hemma. Sen är det ju naturligtvis upp till oss att försöka vara noga med att läsa av hur det går och hur han mår, och hur mycket han orkar med. Vi har ju fördelen att kunna anpassa oss mer än de flesta andra föräldrar kanske kan, just eftersom jag arbetar hemifrån på valfria tider.

Vi har även börjat fundera på att genomgå en ny utredning inför en eventuell fosterhemsplacering i framtiden. Den absoluta drömmen är naturligtvis att få adoptera ytterligare ett litet barn, men vi vet ju att den chansen är minimal. Men kanske det kan vara ett alternativ att ta emot en placering istället, lite beroende på omständigheterna. Tål att tänkas på ordentligt, men det skadar ju aldrig att vara förberedd för alla eventualiteter.

Idag har vi haft vila från jakten, vilket kom ganska lägligt med tanke på vädret som är allt annat än gynnsamt för tillfället. Har idag styckat upp älgarna från tidigare i veckan, och imorgon blir det nya tag och förhoppningsvis nya älgar.
Tog med hem lite benrester till hundarna att gnaga på – då känner man sig lite extra välkommen hem..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *