Ny vedmaskin

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera på sistone, men nu kommer äntligen ”the latest news from Oxböle”! Det har väl egentligen inte hänt så mycket sen sist. Vi har båda arbetat väldigt mycket, och helgerna har bara flugit förbi.

Gården sista oktober

Vi har haft alla fyra årstiderna sen sist, men nu har det varit stabilt kallt ett tag och isen har börjat lägga sig på sjörna. Vi hade ett par centimeter snö någon vecka, men den är nu borta och ersatt med ett tjockt lager frost på träd och mark (och ibland även hästar).

Även om det kanske inte märks någon jättestor skillnad så är hemsidan helt ny, då vi har gjort om den i Dreamweaver för att få lite mer struktur på layouten. Vi har även lite planer på att utveckla hemsidan ytterligare, men mer om det vid ett senare tillfälle.

Martin har fått en ny leksak, som han (och hela Oxböle) är väldigt nöjda med. Eller leksak och leksak – vi kommer onekligen att få väldigt stor nytta av den om den fortsätter att fungera så bra som den hittills verkar. Saken i fråga är en vedklipp, som både kapar och klyver veden i ett moment. Grannen har köpt ett transportband till, så nu är vedhanteringen betydligt uppspeedad och förenklad.

Vedklippen in action

Tidigare i veckan var vi på Skatteverket, på en informationsträff för nyföretagare. Jenni ligger ju i startgroparna för att starta upp sitt företag som bisyssla, och det är ju bra att veta vad man bör tänka på. Givande, men en hel del som är förvirrande!
Martin har avslutat sin kurs i bokföring, så nu är det bara för Jenni att registrera sitt företag och lämna över allt pappersarbete!

Jennis kurs i webbdesign är nu mer än halvvägs, och hon är redan sugen på att gå någon mer kurs till våren, dvs om det blir någon. Hon har skickat efter en hel del litteratur för att lära sig de övrig Adobe-programmen som medföljde i Design Premium Collection, för att kunna utnyttja fler funktioner. Mycket tid framför datorn blir det, men förhoppningsvis ger det resultat!

Maja busar med fotografen

Ända sedan vi flyttade hit så har vi haft regelbundna besök av några rävar här på gården. När det har snöat så ser man tydligt spåren efter dem, och de går runt huset nästan varje natt, och är ofta inne i stallet en sväng. Även rävarna har fått vinterpäls nu, och som tur är så ser de rävar som håller till här riktigt fina ut, inte alls skabbiga.

Räv i hästhagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *