En sjuk jul

image

Så är julafton överstökad för i år. Då vi tidigt fick reda på att inga syskonbarn skulle finnas ”tillgängliga” på julafton så bestämde vi oss för att stanna hemma och ha en lugn jul. Sedan var det tal om att farmor och farfar skulle försöka ta sig upp men tyvärr blev det inte så. Och med facit i hand var det kanske lika bra, då julen blivit en jul i sjukdomars tecken. Mario var dålig i slutet av förra veckan med feber närmare 40 grader och allmänt besvärad och ledsen. Han hann inte mer än krya på sig förrän det blev min och Williams tur och igår bröt det ut ordentligt. William lyckades hålla sig ganska go och glad fram till efter tomtebesöket men sen var tempen uppe i 39,2 och då däckade han i min famn en stund. Resten av kvällen pendlade mellan ett tappert försök att hålla humöret uppe och ren förtvivlan fram tills han gick i däck, ganska tidigt. Jag blev också dålig framåt kvällen.
Vi har båda en evinnerlig hosta och åtminstone jag en huvudvärk från helvetet (säkert även w, även om han inte kan berätta det riktigt).

Vi fick ju iallafall alltså ett besök av tomten (tack V!) och det var förstås väldigt spännande. W var ganska misstänksam men inte rädd. Mario var tämligen oberörd. Bilder i andra kameran så lägger upp om/när jag får tummarna loss.

Jättefina julklappar till både oss och barnen – tack snälla alla ni som ligger bakom 🙂

Juldagen har varit lugn, minst sagt. Martin tog med sig magnum och Mario på en förmiddagspromenad medan jag och William somnade på soffan framför Emil i Lönneberga. Williams feber (och min också för den delen) har gått upp och ner, och när han hade en bra period i em var han med Martin upp på Hön och hämtade skotern vilket var en höjdare. Tog dock på krafterna och sen var det förtvivlan och bara mammas knä som dög en stund.
Martin har nu ikväll skruvat ihop löpbandet ute på kontoret, men det lär ju tröja ett tag innan man är i form att testa det.

Imorgon skulle vi alla åkt och hälsat på Marios ”andra familj” men så som det ser ut blir det ju tyvärr bara Martin och Mario som kommer iväg. Trist, men inte mycket att göra åt det.

Ligger fortfarande back med uppdateringarna från senaste månaden, men det kommer väl efter hand. Flesta bilderna ligger dock på datorn tror jag, så de lägger jag bara upp om de är riktigt bra, nööjer mig annars med de i mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *