Hön

Så har vi köpt en fastighet till! Vi har nu äntligen skrivit papper och blivit stolta ägare till gården på Hön. Gården tillhörde samma familj som en gång i tiden ägde vår nuvarande gård och dessutom har byggt huset vi bor i, så det är extra roligt att gårdarna åter har samma ägare. Tanken med Hön är att vi dels ska kunna erbjuda långväga gäster ett eget boende om de så önskar, och dels att vi på sikt ska renovera huset och hyra ut det till semesterfirare. Redan nu kommer vi att annonsera för sommarboende, och efter hand som vi fixar till värme och vatten mm så kommer vi att försöka hyra ut det året runt. Lite bilder och information om gården finns om ni klickar på länken ovan.

Tur till Hön med häst och vagn

Jenni har varit sängliggande större delen av helgen. Hon hade ont i halsen även tidigare i veckan, och i fredags efter jobb bröt det ut (typiskt!) med feber och rejält ont i både huvud och hals. I morse mådde hon betydligt bättre och tog då ut hästarna en sväng för att njuta av det härliga vårvädret. Vi körde Röding till Hön med vår nya vagn för att skörda rabarberna som växer där, och därefter red Jenni Timur en runda i skogen. Sen for vi tillbaka till Hön och plockade lite bland sakerna, och därefter låg Jenni däckad hela eftermiddagen – så går det när man försöker ta sig ur sängen för tidigt….

Röding med sin nya vagn

Vagnen, ja. Vi fick tag på en liten fyrhjulavagn till sist. Som sagt, den är ganska liten, men den är i bra skick. Som bonus så är vagnen från början en timmervagn, och det är fortfarande väldigt lätt att plocka bort flaket och använda den till timmer, så nu ska Röding få arbeta! Zingo är också jätteglad, för han får ju åka!

Zingo tycker det är kul att åka med - Maja stannar helst hemma...

Vi fick en gammal bild på vår gård, från ca 1958-1960. Riktigt roligt att se!

Gården i Oxböle ca 1958-1960

I måndags hade vi förresten björnbesök i Oxböle. Alla såg björnen, verkar det som – utom vi…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *