Det bär emot…

image

Snart är blåbärssäsongen över. Vi har haft frost några nätter, blåbärsriset skiftar färg och många av bladen har trillat så att bären är ensamma kvar. Många bär är fortfarande stora, runda, saftiga och goda medan allt fler börjar bli övermogna och då man försöker plocka dem får man bara en kladdig sörja i handen. Har ikväll varit ute på vårt hygge och plockat en liter, till vad som förmodligen blir säsongen sista paj gjord på färska bär. Det bär verkligen emot att lämna så otroligt mycket bär som fortfarande finns i skog och mark att gå till spillo, men vad ska man göra. Vi har iallafall plockat en hel del till frysen och ätit ännu mer. Så man ska nog vara nöjd ändå, och hoppas att det blir ganska schysst med bär även nästa år.

Nyduschad, mätt och trött. Jagat hela veckan, förutom i onsdags. En liten oxe, en kalv och en ko har det blivit. Mycket älgobs men inte många skottchanser. Idag har varit en dryg dag – nog för att jag haft oturen att få ganska dåliga pass större delen av veckan (enda älgen jag sett var på 300 meters håll) men tidigare har det åtminstone hänt lite; lite hundskall, knakande i skogen, aktivitet på radion om älgar som observerats, osv. Idag – ingenting. Helt dött. Jag trivs vanligtvis bra med att posta, men som sagt, idag var det ingen hit. Det får ju gärna hända åtminstone litegrann!
Imorgon blir det ingen jakt, och det är kanske lika bra det med tanke på vädret som utlovats – och redan börjat visa sig genom ordentliga skyfall. Nästa helg jagar jag endast på söndagen – på lördag fyller ju vår William två år och även om han väl nog egentligen är lite för liten för att förstå vad det handlar om så vill jag tillbringa dagen med honom och familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *