Hösten på intåg

Det är ganska tydligt att sommaren börjar lida mot sitt slut även om vi hade turen att få ytterligare en omgång med högsommar vilket vi verkligen njutit av. Dock märks det i luften som nu känns höstig och björkarna blir gula och tappar löv i en hiskelig fart.

Denna sommar har jag njutit mer av än vad jag kan minnas att jag gjort på flera år. Tidigare har det alltid varit massor med jobb, och de dagar man har varit ledig från jobb så har det funnits så många måsten. Hus som ska målas, osv. Förra sommaren fanns ju William vilket ändrade på läget en del, då det ju plötsligt inte går att ha lika många måsten med ett litet barn i huset.  Dock var förra sommaren så bedrövligt dålig att även om jag njöt till fullo av att vara mamma och av att vara hemma så var det ändå svårt att njuta av själva sommaren. Dessutom hade William många dagar då han sov flera timmar i vagnen, då jag passade på att jobba eller göra annat som behövde göras.

I år har det ju funnits två små barn, under två års ålder, i huset. En stor skillnad mot att bara ha ett barn. Det har gått i ett hela tiden och sover den ena så kan man vara ganska säker på att den andra är vaken (vilket tyvärr även ofta gäller nattetid). Att ha full koll på två småbarn innebär att man inte kan räkna med att få nåt annat gjort annat än i undantagsfall, och det är i princip inte ens lönt att försöka, annat än i undantagsfall. Åtminstone inte när ena barnet är en kille på snart två år som har energi för ett helt fotbollslag och är full av idéer och upptåg och den andra är en liten kille som verkligen behövt och krävt otroligt mycket närhet och emellanåt fått snudd på panikattacker om man så mycket som lämnat honom trettio sekunder för att gå på toaletten. Stundvis jobbigt, erkännes, men samtidigt otroligt roligt och givande. Att få bli mamma har verkligen tillfört så otroligt mycket glädje i livet och vardagen.

Denna sommaren har överlag varit en otroligt fin sommar. Visst har vi haft ett par omgångar med ruskigt tråkigt väder, vilket dock inte hindrat oss från att vara ute lika mycket som vanligt, men i det stora hela har vi haft många helt fantastiska dagar. Mycket sol, mycket bad, mycket blommor, mycket bär, två mycket nöjda killar som njutit fullt ut av friska luften och en mamma som njutit fullt ut av att verkligen kunnat njuta fullt ut. När man vet att man inte har möjlighet att springa ut på kontoret och ”bara” göra det eller det och när man vet att det inte är läge att måla hus med två små barn att ha koll på, ja då kan man lika gärna lägga pressen, stressen och samvetet åt sidan och njuta fullt ut av att bara vara tillsammans med barnen och av vädret och av att vara ute. Det är verkligen en gåva att få återupptäcka världen med ett barns ögon!

Både jag och barnen har alltså verkligen haft en riktigt bra sommar. Tyvärr har väl Martin inte haft möjlighet av att njuta av den på samma sätt då han fått jobba väldigt mycket, men så är det ju tyvärr när man är egen företagare och får jobba när det finns jobb. Dock har vi ju haft en hel del fina helger och kvällar.
Att vi haft ett sådant otroligt bärår har varit riktigt med grädde på moset.

Men snart är det alltså höst med allt vad det innebär. Hoppas på även en vacker sådan med fina färger och sådana där underbara höstdagar som är bland de bästa på hela året. Nya saker för William att upptäcka, även om han lär sakna sina blommor efterhand som de försvinner…

image

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *