Väderomslag

Söndag kväll, William sover och Martin är på kontoret för att skicka några mail innan magnums kvällsrunda och sen sista delen av danska serien Brottet innan det är läggdags. Helgen har väl varit ovanligt lugn. Mycket utomhuslek för William, fantastiskt fint väder fram till ungefär lunch idag. En hel del jobb också, för oss båda, men det är smällar man får ta. Lite långpromenader med magnum också, i skogen, vilket har varit otroligt skönt – vet inte vem som uppskattar det mest, han eller husse/matte beroende på vem som går.
Hade tänkt åka ut och grilla korv idag, men ett möte på bygdegården på fm gjorde att vi bestämde oss för att skjuta på det till em så William skulle hinna sova först, men då blev det plötsligt väderomslag och blev ett riktigt busväder som inte alls inbjöd till skoteråkning och korvgrillning. Snö och regn om vartannat, blandat med blåst. Huvva! Istället höll vi oss hemma och hoppas att vi får nåt tillfälle till att komma ut innan säsongen är över.
William var med på mötet i fm och tyckte det var roligt att leka med småtjejerna och utforska bygdegården medan vi vuxna planerade lite inför valborgsmässoafton.
 
Fick de mest underbara nyheterna igår. En kär gammal kompis som också kämpat och längtat efter barn i flera år har fått barnbesked från Kina, oväntat och helt fantastiskt snabbt. Åker och hämtar sitt barn om ca fyra månader! Är så fantastiskt glad för hennes (och hennes man naturligtvis) skull – förstår verkligen deras glädje och känslan av att komma ur den där bubblan och kunna skifta fokus från OM till NÄR. Ska bli otroligt spännande att följa deras resa! Är väl egentligen inte helt officiellt än , tror jag, men det är väl inte så många som läser detta som vet vilka det gäller ändå, och skulle nån kunna gissa sig till det så hoppas jag ni kan vara tysta om det för deras skull.

Blev lite less, lyckades hitta det perfekta skåpet för handdukar och lakan på blocket igår. Ringde och frågade om de kunde hålla det till i början av veckan då vi inte hade nån möjlighet att komma in tidigare, men det ville de inte. Och idag var annonsen borta, så det är väl sålt. Så typiskt! Var ju annars precis vad jag letade efter. Hittade ett annat skåp på blocket som också såg bra ut, men det var två cm för högt med tanke på snedtaket. Bara att fortsätta leta…

Ska försöka få till ett besök hos Trigger snart. Ska bli otroligt spännande! Har ju inte träffat honom sen i början av januari. Ville ge honom och hans nya matte gott om tid att bo in sig och bonda, och sen har ju William varit så dålig, det har varit semester, mm. Men nu känns det som är dags. Tanken och förhoppningen är ju att hans nya matte ska köpa honom framöver, men först vill vi ju stämma av och känna att allt verkligen stämmer. Det är vi vål visserligen redan helt säkra på att det gör, till så gott som hundra procent, så det är väl kanske mer för vår skull än hans.

Magnum och William är ett riktigt radarpar och blir bara roligare att se tillsammans. Sen är William inte alltid så snäll och är just nu inne i en fas då han vill peta Magnum i ögonen. Då blir vi väldigt stränga, för det känns otroligt viktigt att han tidigt lär sig att vissa saker inte är ok och man ska vara snäll mot djuren, så är det bara. Magnum är otroligt fin och tålig mot William, sen kan han ibland vara en riktig buffel och knocka över honom totalt, eller på andra sätt misshandla honom, men det är aldrig illa menat utan bara som han ibland är lite väl glad, ivrig eller burdus. Ibland kan han bli lite less, det märks, som när w är väldigt hårdhänt och får för sig att han ska krypa över honom, fram och tillbaka, och då försöker vi vara noga med att verkligen ta tag i William och förklara att så gör man inte. Så småningom går budskapet förhoppningsvis in…

Dags för te och snart lite teve, sen kommer man nog att sova gott.
Åt förresten kyckling till middag idag, tillagade den hel i ugn för andra gången i mitt liv och det blev även denna gång riktigt gott.  Ska sluta med de eländiga filéerna man köper på påse som är fullsprutade med vatten och dessutom, har vi hört, kommer från skadade djur som inte går att sälja hela. Godare, nyttigare och förhoppningsvis något mer djurvänligt. Gillar egentligen inte alls att köpa ägg och kyckling från sådana ställen utan försöker övertala Martin att vi borde skaffa höns för att få egna ägg och även egen kyckling, men det går så där. Han är övertygad om att hönsen kommer att hacka ur hans ögon. På riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *