Finns det hjärterum…

Har varit i stan idag tillsammans med William, och det är märkligt hur man hinner glömma mellan gångerna hur ofantligt slut man är innan man kommer hem. Gudarna ska veta att jag älskar den lille skiten över allt annat, men herre jäklar så snabb och klåfingrig han är!

Var först inne på jysk för att kolla deras skåpsortiment med förhoppningen att något skåp skulle kännas lämpligt till hallen här uppe för att förvara handdukar och lakan i. Hittade två skåp som nog skulle kunna fungera, men de kändes ganska rickiga och dåliga i kvaliteten och då bär det ju emot att köpa dem. Fanns nån annan skänk också, som jag funderade på, men det var mer lådor än skåputrymme vilket var en nackdel, samt ytterligare en som kanske var den som var allra bäst i utformningen. Dock kändes den alldeles för modern för att passa in i vårt hus och var dessutom målad i nån högglansig färg vilket gjorde att den kändes ännu mer fel. Avvaktar lite och suger på det. Finns ju fler affärer att kolla i, även om prislappen då lär se lite annorlunda ut. Men visst, man får vad man betalar för. Oftast. Frågan är ju bara vad det är värt.

Efter jysk träffade vi Martin för lunch i torvalla, sen blev det en runda på barnens hus. Hade hoppats på att göra lite fynd på vintergrejer inför kommande vinter, men tji fick jag då varenda vinterpryl var bortplockad. Istället lekte sig William igenom butiken (tog sin lilla tid) med sin mamma som gick bakom och försökte gå honom att låta bli att ta på och flytta på varenda liten (och stor) pryl i hela butiken. Gick sådär. Och det blev ju inte precis ett parv runt butiken heller utan snarare ett steg fram, två tillbaka och en massa sidospår däremellan. Men kul hade vi. Åtminstone hälften av oss…
Blev iallafall ett indiantält. Har ju tidigare inte haft plats att ha nåt tält här inne men nu när vardagsrummet är klart så tyckte jag att han kunde väl få ett… Ok jag skämmer kanske bort honom lite. Men jag tycker faktiskt inte det är några jättestora, dyra och framförallt onödiga grejer jag köper till honom. Och det är klart att det får bli lite annat när han blir lite större. Då är det viktigt att han får lära sig att man inte kan få allt (vilket han verkligen inte får nu heller, ska poängteras!) och att det är nyttigt att få längta efter saker och lära sig att själv spara ihop till sådant man vill ha.
Ett par böcker på rean blev det också, med Halvan som kör sopbil och bärgningsbil eller vad det nu var. Brummar gör det iallafall.

Indiantältet var iallafall populärt, både hos William och magnum. Lite trångt, men klart båda får plats!

image

image

Igår var William på dagis för första gången på bra länge och det gick bra. Dock sover han fortfarande ruskigt dåligt på nätterna nu sen han blev frisk. Kanske delvis för att han fick ligga i resesängen inne hos oss i ett par veckor när han var så sjuk och nu har fått flytta tillbaka in i sitt eget rum, men kanske framförallt för att han är så vansinnigt hungrig på nätterna. Inatt blev det tre flaskor igen, och trots det var han inte nöjd (förrän han fick komma in till oss på småtimmarna och gosa ner sig i mammas och pappas säng, då var han ganska nöjd). Har börjat ge honom fullkornsvälling igen nu och hoppas det ska mätta lite mer än ris- och majsvällingen han fick för magens skull. Det är ju inte så att han äter dåligt på dagarna, tvärtom sätter han ju i sig som en häst, men han ligger väl fortfarande back kan jag tänka. Nåja, det rättar väl till sig. Lite jobbigt dock att inte fått sova riktigt på hela veckan, känner av det nu med huvudvärk mm.

Har iallafall varit fullt ös medvetslös på honom här hemma denna veckan, och med samma underbara humör för det mesta. Han snackar i ett och även om man bara förstår bråkdelar av det han säger så har han börjat svara mycket mer när man pratar med honom och det är mer en tvåvägskommunikation än tidigare.

Vädret är fortsatt jättehärligt, även om det har varit lite blåsigt ett par dagar. Skulle tydligen bli fint i helgen, särskilt på söndag om det nu stämmer, så vi har laddat upp med korv mm för att kunna komma ut lite med skotern. Känns som det gäller att passa på, för rätt vad det är så smäller det till och så är säsongen över.

Avslutar med en bild från kvällspromenaden med magnum runt kävåsen igårkväll. Underbarn när skoterspåren bär så man kan ta sig ut i skogen och underbart att det är ljust så länge! Lycka!

Önskar er en riktigt trevlig helg! Nu ska snart lillen sova, sen är det jag som tar mig ett glas rött, lite god ost och sen försöker låta bli att somna på soffan alltför tidigt…

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *