Ta i trä…

…men det ser ut som det kan vara sista vabdagen för denna gången idag. Det är full fart på William nu och förutom att han har ont i magen just när han ska bajsa (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur mörbultad både mage och tarmar lär vara) och fortfarande är vrålhungrig på nätterna så verkar han annars vara helt återställd. Dock vill man ju ha de där 48 timmarna efter magsjukan för att vara på den säkra sidan, och särskilt nu när han var så himla dålig så länge så känns det skönt att låta honom kurera sig i lugn och ro. Man vet ju att när han väl är tillbaka på dagis är det full fart, och kommer han tillbaka för tidigt är det ju bara risk att det tar om. Nu ser det ut som det blir dagis imorgon och sen är han ju ledig på fredag så det blir verkligen mjukstart efter en lång frånvaro – först en veckas semester och sen nästan två veckors sjukdom.

Helt underbart väder här i offerdal! Strålande sol och helt ljuvligt att vara ute. Vi kunde börja vara ute så smått i söndags, då det kändes som de plötsliga och väldigt rika kräkningarna och diarréerna var under kontroll, och sen har vi varit ute mer och mer, igår nästan hela dagen och redan ett par timmar nu på förmiddagen idag. Gått långpromenader med vagnen, gosat med hästarna, åkt lite pulka och snowracer, mm.
William vill gärna kliva av och gå en stund när vi är ute med vagnen, och visar sedan ganska tydligt när han är trött och vill åka igen.

image

Alltid kul att vara ute när det är nysnö – man vet aldrig vilka spår man ska få syn på, efter såna som varit i farten sen sist…

image

image

image

Martins ögon är lite bättre, dock har han nu dessutom fått ont i halsen. Väntar bara på min tur nu…

Tänkte försöka ta tag i projekt garderober här uppe. Inne på Williams rum finns det ju tre inbyggda garderober som vi för närvarande använder till lakan, handdukar, jackor, övriga kläder samt en massa övrigt rat. Här vill jag helst tömma ut helt och hållet så att dessa garderober kan användas till Williams kläder och leksaker. Han har en fristående garderob som vi använder just nu, men helst skullr jag vilja kasta ut den för den är verkligen allt annat än bra. Eller så får den vara kvar ett tag till, beror på hur vi får till det med resten. I ena garderoben finns ett par hyllor och i de andra två ett par brädor som kan fungera som klädstång. Begränsat med utrymme i dessa två pga skorstenen. Får väl se hur man bäst kan utnyttja det utrymme som finns.
Handdukar och lakan vill jag iallafall ha ut därifrån helt och hållet. Vill inte att man ska behöva gå in där tex när William sover. Istället vill jag ha ett eller ett par lägre skåp som kan stå i hallen på ovanvåningen, där vi tidigare hade skrivborden. Tänkte fara till stan nån dag och kolla vad det finns till rimliga priser. Ett senare projekt blir att måla hallen här uppe. Den är så otroligt mörk och tråkig. Furupanelen suger verkligen åt sig allt ljus! Vill måla helt vitt, tror det hade gjort otrolig skillnad! Så småningom ska vi lägga nytt golv även där, men en sak i taget.

Projekt garderober skulle även behöva utvidgas till vårt sovrum, där utrymmet lämnar väldigt mycket att önska. Två usla fristående garderober som skulle göra sig bäst på tippen men har fått duga i brist på annat. Även där tre inbyggda garderober, varav två med klädstänger och en helt oinredd. Även där skorstenen som tar en del av platsen. Ska suga lite på vad man kan göra för att få det lite bättre där också. Som det är nu slänger vi bokstavligen talat in allt och skyndar oss att stänga dörren för att få se skiten och sen är det ett elände när man letar efter nåt…

Ser fram emot den dagen då hallen nere är klar. Dock kommer det inte att bli så mycket garderobsutrymme som vi skulle önska, men det kommer ändå att förenkla en hel del. Undan med skor och jackor, mm, som just nu finns slängda över hela huset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *