Ögoninfektion och annat elände

image

…och nu börjar det i andra ögat också… Och kliar i mina…

Igår kunde vi hålla oss för skratt. Förutom Martins väldigt plötsligt väldigt svullna och onda öga och Williams åttonde dag av magsjuka så pajjade tvättmaskinen. Snacka om tajming. Flera ombyten (både Williams och våra egna, efter att ha haft honom i knäet) samt handdukar, lakan och filtar/täcken nedspytta och nedskitna varje dag, plus nu dessutom order på att dagligen byta örngott och handdukar med tanke på ögoninfektionen. Och så ingen tvättmaskin. Halleluja. Men som tur är så gjorde ju Martin i flera år inget annat än lagade just tvättmaskiner. Lite svårt dock utan reservdelar, och dessutom en så pass gammal och dålig maskin att den inte kändes värd jobbet. Vi hade ju dock en riktigt bra wascatormaskin stående i lillkåken sen tiden i kläggeröd. Det innebar ju dock att först ta sig ut dit i djupsnön, skruva isär den, bära in och ner den, få undan den gamla maskinen, samt skruva ihop den nya maskinen och få den att fungera efter sex år. Ja just det, elen och avloppet fick också fixas. Med bara ett öga. Behöver jag tillägga att han är duktig, gubben min? Nu går den iallafall, och vi kan börja komma ikapp med tvättberget som redan hunnit byggad upp. Visst hade vi väl kunnat få tag på nån tvättmaskin på annat håll, men det känns inte så lockande att riskera att sprida smittan ytterligare, och dessutom går ju maskinen i ett så det är bra mycket smidigare att kunna sköta det här hemma.

Har fortfarande inte hunnit föra över semesterbilderna, men det kommer nån gång framöver.

Goda nyheter är att William det senaste dygnet varit ganska stabil i magen och till och med producerat något som med lite fantasi kan liknas med en bajskorv. Halleluja! Känns väldigt skönt efter veckan som har varit… Nu hoppas vi bara det fortsätter på rätt håll. Han är ganska trött och idag har humöret varit en riktig bergochdalbana med höga berg och djupa dalar. Riktigt förtvivlad emellanåt och då spelar det ingen roll vad vi gör. Tror han har riktigt ont i magen, för när han sedan fisit eller bajsat har det blivit bättre en stund. Stackaren. Klart tarmarna mm lär ha tagit rejält med stryk efter att precis allt åkt rakt igenom (förutom det som kommit ut andra vägen då alltså…).

Har varit riktigt fint väder ett tag nu, något vi dock tyvärr inte fått njuta alltför mycket av. Fick dock en skön morgonpromenad med magnum i morse och sen fick faktiskt William komma ur huset en stund för första gången på en dryg vecka.

image

image

Lär bli vab kommande vecka också. Skulle salmonellaprovet vara positivt så ska han vara hemma en vecka efter att ha varit stabilt symptomfri innan han får återvända till dagis. Är provet negativt så vill man ju ändå att han ska få vila upp sig ordentligt och vara helt återställd, och det är ju frågan om det blir aktuellt innan hans dagisvecka måndag-torsdag är över. Jag ligger förstås back på jobb, efter både semester och en veckas vab, och nu även efter att den tänkta helgen på kontoret gick åt till att ta hand om william medan Martin fick skruva tvättmaskin. Fick några timmar framför datorn i fredags kväll och i går fm men det räckte inte så långt. Men det enda man väl vet säkert är ju att jobbet inte springer sin väg…

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *