Trondheim

 Sommaren tycks vänta på sig – en och annan varm och solig dag har vi haft då man hunnit få upp hoppet bara för att sedan vända till regn, regn och åter regn. Överallt är det blött och vi är ganska glada att vi bor så högt som vi faktiskt gör. Runt flera av sjöarna och vattendragen i Jämtland har det varit katastrofnivåer med otroliga översvämningar.
Hästhagarna är inget roliga, men som tur är så har hästarna kunnat gå på grannens mark så de har haft det riktigt bra trots allt. Finns inte jättemycket gräs än, men de har att göra och fyller på med hö när de blir hungriga. Ett av sommarens projekt blir att städa samtliga hagar ordentligt, plus stallet förstås. Förra året vart det ju inte mycket av med det, så det behövs verkligen!
Röding var precis som förra året utlånad en vecka, för att assistera på körutbildningen som Magnus håller i. Tingla kom tillbaka på besök, som sällskap till Timur. Som väntat skötte sig Röding exemplariskt och nu ska han få jobba lite hemma också, med att dra hem pinnar från skogen.

Jenni har nu två veckor kvar på sin anställning på Skogsgläntan. Vad som händer sen återstår att se, men under sommaren ska hon mest vara hemma. Dels har hon en hel del projekt genom OWD och dels ska det målas och fixas en hel del här hemma. Sen hur det blir till hösten får vi se, men det löser sig nog.

Martin har fullt upp med sitt företag. Han och Pontus var i Ljungby några dagar förra veckan på utbildning och nu ser det ut att rulla på i princip hela sommaren, förutom en vecka då vi har bestämt att vi ska vara lediga och utforska Norge och norra Sverige lite närmre.

På tal om Norge så var vi ju i Trondheim för ett par helger sen. Vi hade en riktigt trevlig helg och kan rekommendera Trondheim – en väldigt trevlig stad! Hade även tur med vädret! Dyrt var det ju förstås, men det visste vi ju innan.

Trondheim

Nidarosdomen Trondheim

Maja tyckte dock att det var ett j-a ställe… Vi lyckades pricka in Norges frigöringsdag, och precis när vi besökte fortet så började de skjuta ett tiotal skott med kanonerna där… När vi sedan på vägen hem bestämde oss för att stanna till vid Hegra fästning, men även där sköts det salut till höger och vänster, så vi bestämde oss för att spara det till en lugnare dag…

Rica Nidelven

Vi har nu fått hem ett utedass som står placerat på Hön. Jättefint blev det! Ännu har försäkringsbolaget inte sanerat efter branden, men det lär vara på gång hoppas vi.

Nya utedasset på Hön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *