Sommar

Snart mitten av juni redan, och om bara ett par veckor är det midsommar! Sommaren har väntat på sig, men vi har haft några helt underbara sommardagar mellan regnet och kylan. I torsdags jobbade Jenni sin sista dag på Skogsgläntan, och då även flera av barnen gick på sommarlov då så passade vi på att ha en ordentlig avslutning med grillfest för barnen och alla föräldrarna. Vädret var det bästa tänkbara denna dagen, och vi hade en kanondag! Det är förstås med lite blandade känslor som Jenni nu blir arbetslös – visst kommer hon att sakna Skogsgläntan, men samtidigt är det skönt med lite ledighet under sommaren. Tiden lär nog gå ändå – Jenni har en hel del uppdrag inom det egna företaget och dessutom ska husen målas, veden klyvas, hästarnas hagar och stall städas, och så vidare…Det där med att vara lyxhustru lär få vänta på sig….!

Avslutningsfest på Skogsgläntan

Maja njuter av att sommaren äntligen är här

Veden, ja… Den tar ju en hel del av fritiden under denna tiden på året. Vi har gallrat en del uppe på Hön och använder sen diverse olika hästkrafter till att dra fram och hem pinnarna. Gamla Röding, som nu är 20 år, blir som en unghäst när han får hjälpa till och trivs verkligen!

Det gäller att utnyttja hästkrafterna

Nu när värmen har kommit (åtminstone tillfälligt) så har växtligheten fullkomligt exploderat. Överallt är det grönt! I fredags for Jenni och Maria på en fototur Landösjön runt, med lite avstickare, och det blev åter lite foton för arkivet.

Maria och uråldrigt träd vid Gammalbuan

Skolavslutningstider

Vackra Ekeberg

Som vi nämnde har Jenni en hel del att göra i det egna företaget, och detsamma gäller Martin som är fullbokad flera veckor framöver. En veckas ledighet har vi dock bokat in, då vi planerar att resa norrut och utforska lite mer av Sverige och Norge. Någon semester söderut blir det inte i år.

Vi får dessutom besök i sommar, som vi ser väldigt mycket fram emot. Martins familj kommer både norr- och söderifrån – och denna gången får vi med ett par hästar på köpet! – och förhoppningen finns även att kanske Katharina med familj har möjlighet att komma över några dagar i augusti. Dessutom har Jenni fått kontakt med en kär gammal skolkamrat från förr, som förhoppningsvis har möjlighet att komma och hälsa på någon gång redan under sommaren!

Undrar ni vad det är för gult åbäke på en av bilderna här nedan så kan vi nämna att det är vår ”nya” baklastare. Vi har insett att vi har större behov av en sådan än en traktor, och när grannen skulle sälja sin så slog vi till.

nyförvärvet

Tja, annars har det väl inte hänt så mycket sen sist. Jenni gjorde illa ryggen och har varit mer eller mindre handikappat i en dryg vecka, men nu börjar det återgå till det normala igen.

Bygget här hemma står mer eller mindre stilla just nu i vedtider och annat, men Jenni ska måla en hel del och vi har målet att bli helt klara utvändigt under sommaren så att vi kan fortsätta invändigt till hösten.

Lite blommor har vi hunnit plantera också

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *