Valptider

Efter att ha konstaterat att vi kanske borde ändra namnet från ”Dagbok” till ”nån-gång-ibland-bok” eller något annat mer passande, så är det äntligen dags för en uppdatering igen efter en lång tids uppehåll.
Egentligen är det så att det inte har hänt så mycket sen sist som har varit värt att skriva om. Den mesta tiden har vi väntat och längtat efter vår nya lille kille, och i helgen fick vi äntligen hem honom!
Trigger, som han heter, föddes 9 oktober, och när han var fyra veckor åkte vi upp till Boden och tittade på valparna. En otroligt fin kull! I lördags åkte vi åter upp till Boden och övernattade hos Elisabeth och Helge, innan vi på söndagsmorgonen äntligen kunde hämta Trigger och åka hem.
Hemresan gick över förväntan, och Trigger var kanonduktig. Gnydde lite i början men efter en kisspaus då han även fick hälsa på de andra hundarna fann han sig snabbt till rätta och sov mest, med avbrott för lite kiss- och buspauser.
Väl hemma sprang han raka vägen in till leksakslådan och sedan var det full rulle! Han sover i bur på nätterna, vilket även det går över förväntan. Lite ledsen i början, men somnar snart gott, och vaknar bara en gång på natten för att pinka. Mer om denne kille längre fram, när vi lärt känna honom lite bättre och ser hur han utvecklas!

Trigger 8v

Zingos tillstånd är lite upp och ner. Vissa dagar är han som vanligt, om än lite styltig, och andra dagar är det sämre. Vi fortsätter med rehabiliteringen, som han älskar, och medicineringen och tar en dag i sänder.

Maja är sig lik och har tagit det som sin uppgift att fostra Trigger, som dock inte har någon överdriven respekt för henne precis…

Annars har det mest varit arbete, särskilt för Martins del. Fullt upp, både dagar, kvällar och helger, och telefonen går i ett. Bra på ett sätt naturligtvis, men det ska samtidigt bli skönt när det lugnar sig lite. Jemt i samarbete med Jemtel anordnade en värmedag härom helgen, då man hade möjlighet att se olika produkter i drift – något som verkade ganska uppskattat.

Vintern har hittills varit ovanligt kall, och vi har länge haft temperaturer under -20. Fram tills igår, vill säga, då det plötsligt steg till -5. Nu kanske vi får mer snö i stället- hittills har vi nog minst i landet, med bara mellan en och två decimeter.

Offerdals kyrka
Även om det har varit kallt så har vi haft en del riktigt fina vinterdagar. Röding har fått komma ut en del med släden, vilket han älskar, och så länge man sitter nerbäddad under fårskinnsfällen så går det ganska bra även om det är ruskigt kallt ute.

På slädtur med Röding

 

Det traditionella pepparkakshuset står på plats, eller rättare sagt pepparkaksgården. I år har vi fuskat en del, då vi kör på samma ritning som tidigare, trots att vi numera har byggt till huset. Malin har gjort väldigt autentiska pepparkaksgubbar, -gummor, -hästar och -hundar, riktigt fint blev det!

Den årliga pepparkaksgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *