Vårvinter

Årets första månader har flugit förbi, och mycket av den tiden har gått åt till Jemt AB samt till valparna.

Martin har varit bortrest en del, då han fått ett kontrakt på servicen av samtliga bensinstationer av ett visst märke i södra Norrland. För att avlasta lite har Jenni tagit över en del av pappersarbetet för företaget, och har bland annat gått en bokföringskurs för att bättre förstå grunderna och tillvägagångssättet i bokföringen, som ju skiljer sig en del från enskild firma.

Valparna växer så det knakar och Magnum är nu snart fem månader medan Trigger hunnit bli nästan sex månader. De är duktiga och supermysiga killar, men kräver förstås en hel del. Vi har nu snart gått färdig den första kursen med dem, en förarutbildning arrangerad av Hundens Gård i Näversjöberg. Vi har redan nu funderingar på att fortsätta med lydnadskursen, och lite längre fram även en grundkurs i apportering.
Kursen har varit väldigt nyttig för hundarna (och inte minst för oss, förstås!) och de har lärt en hel del.

I helgen var det premiär på utställning för båda, och vi åkte till Gävle i lördags där vi bodde på hotell innan vi for till Högbo ridhus utanför Sandviken för att ställa ut båda i valpklass I, 4-6 mån. De skötte sig riktigt bra, och Trigger blev BIR valp med hp, samt BIS valp 2:a, med riktigt bra kritik. Magnum är inne i en växtfas och med all rätt var hans kritik inte lika lysande som Triggers, men han skötte sig riktigt bra och kom på en hedersam 2:a placering (visserligen var det bara två valpar i just den klassen, men det kan väl kvitta…). Han väckte dock stor uppmärksamhet på utställningen och fick otaliga komplimanger för att han är både söt och fin, och det var ju riktigt roligt. Hans uppfödare var där, och Magnum fick sig en riktig mysstund när Trigger var inne i BIS-ringen.

Utställningsdebut för valparna!

Vi har en hel del utställningar inbokade framöver, och det ska bli väldigt spännande att se hur hundarna utvecklas.

Även om det har varit mycket jobb så har vi även prioriterat att ta ledigt ett par dagar för att ge oss ut på skotertur med valparna, dels för att njuta av ledigheten och underbart väder och dels för att valparna ska få vänja sig vid att följa med i pulkan. Coola killar, som somnar nästan med en gång, och sen tycker det är jättemysigt med fikastopp!

Skotertur med valparna

Magnum myser med husse...

...och Trigger med matte

En hel del skogspromenader har det blivit, med valparna lösa, för att de ska få härja av sig ordentligt. För drygt en vecka sen fick vi dock regn och tö, vilket gjorde att skoterspåren som vi följt förstördes och det gick inte längre att gå där. Därefter fick vi snöstorm i flera dagar och ungefär en halvmeter snö, så nu är enda sättet att ta sig ut i skogen på skidor. Så denna veckan har valparna fått lära sig det också – ja kanske inte att åka skidor, men att följa med och helst inte springa i vägen… Det går ganska bra, men man måste ju förstås vara väldigt uppmärksam så att ingen skadar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *