Bara-för-att-fest

Samma dag som William döptes hade vi en bara-för-att fest. Vi har inte haft någon större fest sedan vi flyttade hit och tyckte att det var på tiden. Dessutom kändes det som rätt tillfälle att göra det i samband med Williams ankomst och dop, vilket ju verkligen är värt att fira. Vi bjöd ganska brett, och även om det givetvis var många som av naturliga skäl (framför allt den långa resan) inte kunde komma så var det ändå väldigt god uppslutning med drygt 100 personer, varav en hel del långväga. Jätteroligt att se blandningen av folk från Offerdal och övriga Jämtland, Skåne, Haparanda, Stockholmstrakten, Danmark och till och med Irland! Tusen tack snälla ni, det betyder jättemycket för oss att ni kom! Extra roligt att ni fått se lite av våra nya hemtrakter också, även om det var en blixtvisit för många och ni kanske inte hann se så mycket. Ni är alltid välkomna tillbaka!

Festen höll vi i Kaxås bygdegård, och vi hade redan tidigt bestämt oss för att leja bort så mycket som möjligt för att kunna umgås med våra gäster så mycket som möjligt. Tyvärr blev det ju ändå så, vilket vi anade redan på förhand, att det var många vi inte han prata med alls så mycket som vi skulle vilja.  Festen var i alla fall väldigt lyckad, tycker vi i alla fall, och folk verkade nöjde både med upplägget, och maten. Vi hade hyrt in tre tjejer för att hålla ett öga på barnen, och de gjorde ett strålande jobb. Kockan som vi anlitat dukade upp en fantastisk buffé och vi fick massor med kommentarer om maten även långt efter festen. Hennes gäddpaté blev till och med kallad för ”årets kulinariska upplevelse”.
En ganska stor del av gästerna trotsade regnet och gick vår lilla tipspromenad runt Kaxås skola. Svärfar vann minsann, med alla rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *