Gårdagens soluppgång

image

Kan ibland bli lite less på mig själv för att jag blivit så dålig på att ta med den riktiga kameran ut sedan mobilerna fick hyfsade kameror. Hur smidigt det än är med mobilerna så kan de ju aldrig återge färger mm som en riktig kamera.
På bilden ovan kan man åtminstone ana sig till hur vacker gårdagens soluppgång på väg in till Östersund var. Men jag önskar verkligen att jag haft den riktiga kameran och tid att stanna och mixtra lite…

Snö…och regn…

Sen sist har vi fått vinter, för att idag åter börja regna. Blä! Hade verkligen trott och hoppats att vi skulle få behålla de ca fem cm snö vi hade och nån eller några minusgrader men icke. Pissregnar och är snorhalt ute. I helgen ska det dessutom blåsa upp till storm. Håhåjaja.

Pulkan hann iallafall plockas fram, till Williams förtjusning. Vi har ju även babypulkan, men än har inte Mario testat att åka. Han har varit väldigt nöjd med att ligga nerbäddad i vagnen och än har det inte varit mer snö än att det gått bra att ta sig fram med den.

image

Plockade fram grillen igen en dag för att grilla nån stor odefinierbar köttbit vi hittade i frysen. Under tiden busade Martin, William och magnum med snowracern. Kul!

image

Under städningen för nån vecka sen hamnade jag lite på sidospår och istället blev det en koja till barnen. Och magnum, inte att förglömma – det blev nog han som uppskattade den mest av alla. Mys!

image

Har några veckor varit väldigt roligt att bygga med duploklossarna. Helst ska man sitta i trappen och göra det.

image

Nya vinterstövlar till William. Han har så höga vrister så det är ett elände att försöka hitta skor som fungerar till honom. Efter lite efterforskningar blev det iallafall dessa Kavatstövlarna som tydligen ska vara lite mer generösa i skaftet och samtidigt bra och varma stövlar. Det hoppas vi på, för de är ju inte gratis!

image

Lycka härom morgonen! Grävmaskinen som rensat dikena nådde äntligen fram till oxböle och dess arbete blev noga inspekterat av en mäkta imponerad William (och pappa).

image

image

Gröt med äppelmos och salami. Mums?

image

image

image

Haft några härliga vinterdagar med pulkaåkning. Hoppas på fler sådana snart!

image

Hälsade på grannens får och tama get.

image

Har satt in en cd-spelare i lekrummet, vilket var väldigt uppskattat. William kan sitta och titta på den och lyssna på sina CD-skivor hur länge som helst.

image

image

Duktig make gjorde chokladbollar häromkvällen. Måste dock stått fel i receptet. Stod att det skulle bli 25 st men det blev bara 4… Hmm…

image

Lek på dagis.

image

Lycka! Leksakskatalogen har kommit. Har inte börjat sätta kryss i den än, men det är väldigt mycket ”wow!” och ”kolla!”.

image

Kommentarer överflödiga.

Mario och jag har idag varit iväg på vår tredje dag av familjehemsutbildningen vi går på. Vilken gofis att ha med, så duktig han är! Var först osäker på hur det skulle fungera att ha med honom dit hela dagarna, men han älskar verkligen att få vara med och få uppmärksamhet precis hela dagen. De stunder han har legat i vagnen idag har han mest legat och asgarvat och stulit fokus från föreläsarna. Är så skönt att se hur nöjd och trygg han har blivit, hoppas bara han får fortsätta vara det.
För övrigt är utbildningen väldigt bra, och det är inte minst väldigt givande att få träffa de andra familjehemmen och utbyta erfarenheter.
Har tillsammans med en lång dag med möten i måndags blivit en väldigt lång vecka för William denna veckan. Han fick ju gå en extra dag på dagis idag, och var där ända från kvart över sju imorse till kvart över fem, sist av alla barnen. Nästa vecka blir det också en lång extradag på fredag då det åter är utbildning, så ev får han vara hemma nån av de andra dagarna istället. Får väl se hur det känns efter helgen. Nog för att han tycker det är roligt på dagis, men han är ju inte så gammal än och blir väldigt trött.

Idag gläds vi lite extra med c&a som fått hem sina två tjejer som de ska vara familjehem åt. Äntligen!

Igår när Martin la William så låg han med huvudet på kudden och blundade och började sen plötsligt prata. ”Vått, vått, vått…. Vatten.” Ok….

Blev många bilder i detta inlägget – får väl se om det går att ladda upp alla… Blir kanske lite bilder på Mario sen också om det fungerar.

Virus

image

image

image

image

image

image

Veckan har varit ganska jobbig, men nu börjar det ljusna känns det som. Jag har haft nåt styggt virus i kroppen, och förra helgen var jag helt däckad. Tappade rösten, hade ont i huvud och hals, mm. Det värsta har nog ändå varit sömnbristen. Båda barnen har sovit dåligt i flera veckor, och då jag har varit själv hemma de flesta nätterna har det flera nätter inte blivit många minuters sömn. Men så har det ju varit förkylningar som vandrat runt i huset, från den ena till den andra, i flera veckor, så det är väl inte så konstigt. Inte lätt att sova när man inte är i form, snorar och hostar. Stackarna.

Viruset jag nämnde har hoppat vidare till Mario, och vi fick tillbringa en natt på sjukhuset då han fick lite andningssvårigheter. Luftrören var svullna, så han fick inhalera läkemedel varannan timme, först under eftermiddagen då vi kom dit (först på hälsocentralen här hemma, men då gjorde det ingen skillnad) och sen under natten. Svarade fint på det, så vi fick åka hem direkt efter ronden, och han är otroligt pigg och glad igen så det känns skönt. Verkade mest tycka det var ganska mysigt på sjukhuset med all uppmärksamhet och nya leksaker 🙂

William hittar på nya saker hela tiden och munnen går i ett, även om man fortfarande bara förstår en bråkdel av det han säger. Älskar när han får hjälpa till, och det är bland annat hans uppgift att ge magnum mat, vilket jag nog redan berättat. Han hjälper även till att tömma diskmaskinen, mata fåglarna (som nu börjat hitta till vår nya foderlada), vattna hästarna, mm. Duktig kille!

Idag har vi bakat glutenfria havrekakor. Försvinnande goda! Denna gången var vi dock lite mer förutseende och stoppade dem i frysen innan vi hann äta upp alla…

Anmält magnum till ett par utställningar till, och håller förstås tummarna för ett championat (även om vi kanske inte har några direkta illusioner om att det kommer att bli ett tredje cert på någon av de utställningar vi anmält till då konkurrensen är så stor där, särskilt i Stockholm förstås).

Har blivit lite kallare igen och rimfrosten gör verkligen att det känns mycket ljusare igen. Väntar nu bara på den där riktiga snön!