Utedagar

Idag är sista dagen för Martin på exponorr, och det ska bli ganska skönt när dagarna återgår till det normala. Det har visserligen gått väldigt bra, trots att jag varit själv hemma med barnen så här första veckan, men det är såklart tråkigt att knappt ses.
Hade egentligen inte tänkt åka in på mässan i år, men gjorde faktiskt en tur dit igår em trots allt, mest för Williams skull. Martin nämnde att där var mycket fordon och maskiner, och jag tänkte att det kunde vara roligt för honom att få se. Och det var det också. Brandbilarna var en favorit, och särskilt roligt att man fick klättra på dem. Även trafikskadeinformationens monter med en uppstoppad älg, rådjur och vildsvin var populär, och givetvis sa de alla ”Bäää”. Full rulle var det på William hela eftermiddagen iallafall, och jag var ganska nöjd över beslutet att ha sele på honom. Vill ju inte riskera att bli av med honom bland allt folk, och han är ju makalöst snabb…!

image

image

Mario har varit ganska trött ett par dagar nu och sovit en stor del av dagarna. Ser så nöjd ut där han ligger i vagnen ute i friska luften. Ligger och småler och vaknar till en stund emellanåt, äter och myser en stund och somnar sen om. Klart han är trött – måste ju påverka honom att hamnat i en helt ny miljö med en massa nya intryck. Men han är i allafall väldigt nöjd och glad, och tycker det är hemskt mysigt när man pratar med honom. Särskilt glad blir han när William pratar och busar med honom. Det är riktigt roligt att se, och tydligt att båda känner igen att de båda är småbarn. William är hemskt go med honom. Använder en riktig bebisröst när han pratar med honom och är väldigt mån om att han ska ha det bra. Gråter Mario så hämtar William genast flaskan för att se om han är hungrig. Häromdagen hämtade han till och med sin absoluta favorit, gosehunden Ruff, och gav till honom vilket var jättehärligt att se – det är minsann inte vem som helst som får låna Ruffen!

Vi har idag haft riktigt härligt väder och har varit ute precis hela dagen förutom sista timmen då William var totalt genomblöt och lerig från topp till tå efter att lekt i en stor (och djup) vattenpöl och sen fick ett bad och pyjamas.
Vi har gått på långpromenad med syskonvagnen och sen lekt i trädgården. William har lekt i sandlådan medan Mario fick ligga på en filt på gräset och mysa, vilket han var väldigt nöjd med.

image

image

Ikväll är det invigning av offerdalssommar och sen drar det gång med en massa aktiviteter. William har dagis fyra dagar till innan uppehållet, men sen kommer vi nog att försöka åka runt på lite barnvänliga aktiviteter för att komma ur huset lite och hitta på nåt kul.
Visserligen är William ganska duktig på att aktivera sig själv…

image

/Jenni

Lösenordsskydd

I måndags fick vi hem den lille killen vi numera är familjehem åt. Mario heter han och är knappt tre månader. Det är hans biologiska familjs önskan att vi inte öppet publicerar bilder på honom, vilket vi givetvis respekterar, så därför kommer vi att lösenordsskydda de inlägg som innehåller bilder där han är med, så att inte ”vem som helst” kan se dessa. På så sätt kan våra nära och kära, liksom hans familj, ändå ta del av hans utveckling på ett smidigt sätt. Så ni som följer bloggen och känner att ni tillhör kategorin nära och kära, hör av er till jmandersson@offerdal.eu så får ni lösenordet.

Det har naturligtvis varit en spännande vecka, men den har gått över förväntan. Mario har funnit sig väl till rätta och William tycker det är väldigt spännande med en liten bebis i huset och är väldigt stolt när han får hjälpa till att mata mm. Sen får man ju förstås passa honom då han inte ännu har förståelse för att bebisen är ömtålig och ännu inte tål hans tuffa tag. Han är dock väldigt mån om honom och blir ledsen om bebisen är ledsen och pratar mycket mer honom och håller handen, mm.
Magnum är som väntat väldigt mån om bebisen. Han ligger gärna bredvid honom och har koll, och vaktar vagnen när han sover i den. Så var han ju även med William.

Eftersom vi alltså numera har bebis i huset är jag tjänstledig från arbetet på jemt, även om det säkert lär kunna bli lite timmar där iallafall när tid och ork finns. Kommer ju dessutom att behöva lite tid till hemsidearbetet, men det kommer vi nog att kunna styra upp så det fungerar bra även om det blir lite oregelbundet. Denna veckan är lite speciell då det är expo norr vecka, så Martin står på mässa torsdag- söndag.

William är på dagis en vecka till innan sommaruppehållet då han ska ha lov i fyra veckor. Vi kommer att ta det ganska lugnt för att Mario ska få lugn och ro och landa ordentligt så kommer inte att hitta på något alldeles speciellt, men lite dagsturer blir det nog lokalt. Har bland annat lovat William att vi ska besöka Frösö zoo nån dag.

Var hos hästarna en sväng i eftermiddags och då Mario sov gott i vagnen fick William sitta på Röding en stund. Nöjd kille!  Har dock samma diskussion som vanligt – jodå, hästarna säger Bäää enligt honom…
Han kom häromdagen med filmen ”kogänget” som ingår i en Disneybox vi köpt men ännu inte tittat på. Vi skojade och sa att vi kanske ska titta på dem så han får höra vad de säger, och genast skrek han ”bäääää” och asgarvade.

Senaste nöjet för William är att leka i en av skrotbilarna. Han och magnum hade väldigt roligt där i eftermiddags.

image

image

/Jenni

Skön dag

Idag har vi haft en riktigt skön dag och har varit ute nästan hela tiden. Vi har bland annat tagit bort bakre sätet i bilen (har ju ändå 6 platser kvar) för att få plats med både hundbur och syskonvagn utan att man ska behöva fördärva sig för att få in och ut vagnen. Gjorde även en liten utflykt till hällristningarna i gärde och Eva-Britts café med supergoda räksmörgåsar (snopet för Martin som inte gillar räkor). En promenad för hela familjen runt kävåsen blev det också, med standarddiskussionen om vad kossorna säger – bääää enligt William och mu enligt oss. Går man på ljudnivå och envishet så vinner William med hästlängder…

image

image

image

image

image

image

/Jenni