Bokslut

image

Lär drömma om artikelnummer och konstigsa benämningar som inte säger mig ett skit i natt. Har ju bokslut snart och bokföringsårets sista dagar nu i april går till inventering av lager och bilar. Har väl gått ganska bra än så länge, men det ska förstås bli skönt när det är klart.

Har varit riktigt aprilväder några dagar. Har ändå försökt vara ute så mycket som möjligt, och även idag blev det nån timme innan middagen när jag hämtat lillemannen på dagis. Väldigt nöjd när han fick hålla i magnums koppel. Fast man kan nog fundera lite på vem som gick med vem egentligen.

Hästhagen (vinterhagen) är nu lika vidrig som vanligt denna tiden på året. Massor med hästskit, smältvatten och kiss som inte rinner undan, nedtrampat hö och lera. Som tur är så är ju hagen väldigt kuperad och det är ju torrt och fint lite längre upp och bara nere vid stallet och en bit in i hagen som det är så styggt. Ser iallafall fram emot att kunna öppna upp i en ny hage så fort det kommit lite nytt gräs! Blir riktigt härligt för gubbarna!

Laddat batterierna

Söndag kväll och hemma igen. Haft en riktigt härlig helg på Hön. Vi har ju försökt använda huset en del när det varit tillfälle till det och denna helgen var första gången för säsongen. Vi har inte varit där sen i höstas nån gång – fick ju sluta då eftersom vi inte längre kunde ha hundarna tillsammans, och sen på vintern har det inte direkt lockat. Men nu lär det nog bli en hel del, lite beroende på hur mycket det blir uthyrt förstås. Har väl tänkt försöka marknadsföra det lite igen för att få in nån liten slant. Men när det står tomt, då är det vi som var dit och myser!

image

image

Och vilken helg det har varit! Mest har förstås William och magnum njutit. Fått busa, mysa, utforska och vara med hela helgen. Kan det bli bättre? Även vi vuxna har fått koppla av en hel del (trots att vi fått jaga William en hel del). Även om det bara är en kilometer bort så är det ändå långt ifrån alla måsten man har hemma. Dessutom finns där ingen teve, ingen dator, etc. Underbart! Mobiler har vi visserligen med men mottagningen är så dålig så det är ganska lätt att lägga mobilen till sidan större delen av tiden.

image

image

Har varit ute ganska mycket. Gått, busat, kollat hur långt våren kommit, planerat inför framtida grillplats, mm. Vi (Martin) sågade även ner lite småträd och grenar som skymt utsikten över åreskutan från köksfönstret. Lite småplock, men mest bara helt ledigt, vilket var bra längesen!
Igår kväll tände vi grillen för första gången (med undantag från skoterturerna förstås) – gott!
Som grädde på moset som William bättre än han gjort på hela veckan, vilket ju gjorde helgen ännu mer avkopplande – underbart!

image

image

image

Kom hem igen i eftermiddags och då hade vi turen att bli bjudna på middag av finaste grannen. Komplett med lite rödvin och efterrätt. Kan det bli bättre? Nu mår man minsann gott!

Fyllde ju förresten år i torsdags. Firade inte nåt direkt, utan var väldigt nöjd med en lugn och tidig hemmakväll med familjen efter alla sjukveckor och sömnlösa nätter. Fick iallafall en eftersökskurs av gubben i present och det ser jag väldigt mycket fram emot! Fick även bland annat en sandlåda vilket jag länge önskat mig! Ok då, är kanske mest till William, men även jag kommer att ha stor glädje av den, det är jag säker på! Om inget annat kanske det kan få huliganen att sitta still på ett o samma ställe i två minuter…

I fredags for jag och William till stan och uträttade lite ärenden. Resten av dagen lekte vi ute här hemma. Roligt!!

image

Trötta

Natten var verkligen inte rolig. William sov fruktansvärt oroligt och vaknade direkt när vi gick och lade oss och sen blev det inte många minuters sömn. Efter ett par timmar kröp jag och William ner i extrasängen i hans rum, men då låg han och vände och vred och sparkade på mig. Hungrig var han också, trots att han åt som en häst innan han gick och lade sig. Vid halvfyra-fyra gick vi och lade oss i soffan i vardagsrummet, han på mitt bröst. Han slumrade till ganska bra då, och sov tills klockan var halv sju. Själv sov jag dock inte så mycket.

Huvudvärken är betydligt bättre idag. Dock blev det bara en halvdag på kontoret då jag kände att det var jobbigt att fokusera och jag ville inte riskera att bli sämre. Så eftermiddagen lade jag inne i huset, dammsög och rensade ut i rummet innanför köket där det fortfarande luktar efter magsjukan. Har varit i kontakt med lss och ska skriva ihop ett mail till chefen för att få ut en besiktningsman för att titta på golvet och sängen. Tycker som sagt fortfarande det luktar, och hoppas att det ”bara” är därifrån det kommer, så det inte sitter i tapeterna också. Har tagit ut alla kuddar, mm, som låg på golvet innan (Williams koja) och slängt gardinerna i tvätten. Rummet har ju stått med fönstret öppet i flera dagar nu så tycker det borde inte lukta längre, men men.

William tycker just nu att det är jättekul att spela på elorgeln. Kan själv klättra upp på pallen och starta elorgeln.

Hoppsan nu vaknar han….

image

image

Mer virus?

Så är det då min tur att få skiten. Om det nu är samma skit som attackerar på ett annat sätt eller vad, det vet jag inte. Hade väl varit det bästa, om man tänker på alternativet – att det är ett nytt virus som ska gå laget runt…
Har iallafall fått en sjuhelvetes huvudvärk. Började igår em och har bara blivit värre. Har legat hela dagen när w var på dagis, och även ikväll, då Martin fått ta hand om allt här hemma. Just nu känns det något bättre, men det är väl kanske mest värktabletternas förtjänst. Kommer iallafall inte att sitta med telefonen alltför länge.

Tänkte iallafall lägga upp ett par bilder. En på mig o William som poserar tillsammans (kanske inte så smickrande men lite rolig) och en på William från dagis i morse. Store killen! Han är alltså tillbaka på dagis igen – hur länge det nu varar. Går nämligen vattenkoppor nu… Men trots all sjuka vi haft under våren så är det faktiskt något jag hoppas han blir smittad av. Så är det gjort och han slipper få det som vuxen, som jag fick. Inte kul!

image

image