Stor och liten

image

William älskar att smita in till hästarna när han får en chans. Här tillsammans med timur. Blev en lite annorlunda dag än planerat. Batteriet var helt dött så bilen startade inte i morse. Stod med laddaren bra länge innan den gick igång, och då var William redan trött och på väg att somna. Med tanke på hur länge han behövt sova på dagarna sen han var sjuk kändes det inte lönt att köra och lämna honom för bara nån enstaka timme (det blir ju ändå drygt fyra mil) så han fick vara hemma. Istället har vi lekt ute en hel del i det fina vädret, åkt pulka och snowracer. Fick jobbat lite på kontoret medan han sov, och får väl ta ett par timmar till i kväll.

image

Billig… Men kanske framförallt snopen…

Äntligen sover lillemannen, efter en hel del diskussioner. Var helt otröstlig när jag stoppade honom i säng och samtidigt otroligt trött. Tog upp honom tre gånger innan han till sist somnade. Märktes sista gången att han var körig i magen och efter lite magmassage somnade han i min famn och var sen väldigt nöjd med att gosa ner sig i sängen tillsammans med Ruffen. Han är fortfarande väldigt trött på dagarna och sov även idag drygt tre timmar på dagis, och klarade sig inte längre än till kl tio innan han var redo för tupplur. Har dock ätit betydligt bättre idag och det var lite mer energi i honom nu på kvällen så det går nog på rätt håll. Hoppas han hinner återhämta sig helt innan det blir dags för en massa bus med kusinerna! Klippt mig idag, vilket var på tiden. Kände mig väldigt långhårig med tanke på att senast jag klippte mig var inför Williams dop, om jag inte minns fel. Men tänker man på hur jag såg ut innan jag klippte av mig håret så ska jag kanske inte påstå att jag var så himla långhårig iallafall… Var iallafall väldigt skönt att bli av med håret och få bort det slitna. Maggan fick som vanligt fria händer och även om jag inte vant mig vid min nya frisyr än så känns det bra och kommer nog att trivas fint i den. Nästa gång blir det slingor också tror jag, håret känns ju så trist när det kommer mer och mer grått i det. Handlade lite småsaker innan jag for hem från änge. Ställde in påsen i barnvagnen i hallen och gick och hämtade posten, vilket tog typ trettio sekunder. Kom in, och reagerade med en gång på att det var oroväckande tyst i huset, dvs ingen magnum som kom och mötte mig. Hittade honom i gästrummet men salladspåsen uppsliten och sallad över hela rummet. Jäkla hund till att stjäla saker! Såg dock väldigt snopen ut när stöldgodset visade sig vara bara en massa sallad…

image

Vårvinter

Äntligen är william på benen och sitt vanliga glada jag igen, efter en riktigt jobbig vecka för oss båda. Han är dock fortfarande väldigt trött och sover nästan fyra timmar om dagen, och somnar sedan ändå vid halv sex på kvällen. Han börjar få tillbaka sin aptit men äter mindre än tidigare – förmodligen har magsäcken krympt efter en veckas halvsvält. Han har blivit tunnare, det syns, men ska förhoppningsvis snart ätit upp sig igen. Om han bara kan låta bli att göra allt annat med maten och börja stoppa den där den ska vara…

I helgen hade vi besök av Anna, jambos matte och en god vän sen zingos valptid. Hon kom i fredags, och eftersom jag då var på hälsocentralen med William för att få honom kollad inför helgen så fick Martin hämta på flygplatsen. Han kom ju hem från servicerundan redan i torsdags så det gick ju bra. Resten av dagen tog vi det ganska lugnt, med ett par promenader i det vackra vädret. I lördags var William så pass pigg att vi bestämde oss för att åka på en liten utflykt. Tännforsen blev det, vårt standardbesöksmål när vi har gäster. Dock lite väl mycket isformationer denna gången, så man såg knappt nåt annat än just is. Lite synd, för det brukar ju annars verkligen vara spektakulärt. Lunch i Åre, besök på chokladfabriken samt en sväng till lundhags blev det också.

På söndagen for familjen på snabbvisit till Jenny i tångeråsen. Därefter for Anna och Martin på skotertur medan jag och William vilade efter en lite jobbig natt. Sen packade vi in oss i skotern allihopa och åkte och grillade korv. Härligt med värmande sol, och skönt att äntligen komma ut lite efter en veckas innesittande.

image

image

image

image

Anna åkte igår och nu är vardagen igång igen med dagis och jobb. Martin ligger åter ute, men nu är det inte så mycket kvar. Blir extra skönt att få lite ledig tid tillsammans runt påsk!

Har haft riktigt härligt väder några dagar nu, sånt där riktigt underbart vårvinterväder med en sol som värmer så otroligt skönt. Lite halvblåsigt emellanåt, men inget mot stormen de har i Skåne just nu. Man kan ju inte låta bli att mobba de stackarna lite, de som är så jäkla snabba att påpeka så fort vi har kallare eller sämre väder än de har… Lite kul är det ju!

image

Bättre?

image

Har inte fått många leenden den senaste veckan men under eftermiddagen och framförallt nu under badstunden så har det kommit en del. Hoppas det betyder att han nu är på bättringsvägen. Feberfri än så länge idag, men hemsk hosta och vill fortfarande inte äta annat än välling. Eller jo, vill tills han får det i munnen och ska svälja. Tar sig dock lite över öronen, och är fortfarande väldigt snabba svängningar i humöret. Sov nästan hela fm, men som sagt sen varit piggare på em. Ville till läkaren med honom idag, för att få lungor, hals och öron kollade, men det fanns ingen läkare på lokala hälsocentralen idag och i Krokom ville de inte ta emot honom. Fått tid imorgon istället. Känns bra att få lungorna kollade efter så många dagars stygghosta.

Ikväll kommer Martin hem efter en veckas servicerunda. Ska bli väldigt skönt, hur det än är så har det varit lite jobbigt med på tok för lite sömn, en överaktiv hund (som varit svår att rasta ordentligt pga det väldigt kalla vädret och en sjuk William) och framförallt en väldigt väldigt olycklig kille.

Imorgon kommer Anna på besök, och det ska bli jätteroligt att få träffa henne och få visa henne hur vi bor. Hoppas bara att William kryar på sig lite mer! Anna är zingos brorsas matte från Skåne.