Rida rida ranka…

Var inte lika snabb med kameran senare i kväll, när vi ätit middag och höll till nere i köket. Vände mig om och plötsligt såg jag hur William satt på magnums rygg och höll i hans nackskinn. Magnum låg blickstilla och såg ganska nöjd ut, men jag var ändå ganska snabb på att lyfta av William och tala om för honom att så får man inte göra. Väldigt ofta kryper William över magnum, fram och tillbaka om man inte hindrar honom, men nu skulle han alltså rida på honom (kanske för att han fick sitta på röding tidigare idag?). Försöker vara ganska sträng mot honom gällande hur han beter sig med magnum – hur snäll magnum än är så ska han inte behöva finna sig i vad som helst. Dessutom är det ju inte alls säkert att nästa hund som William träffar på uppskattar behandlingen lika mycket som magnum – faktiskt kan man nog vara säker på att så inte är fallet – så även för Williams skull så måste han ju lära sig att vissa saker gör man bara inte. Men det är inte helt lätt alla gånger, så mycket skit som de två hittar på tillsammans…
William har en riktigt skön stil när magnum gör saker som är förbjudna, tex hoppar upp i soffan eller snor Williams leksaker. Då skäller William på honom, med en riktig ”skäll-röst” ryter han ”Mannum” på ett sätt så att jag verkligen känner igen hur jag själv låter när jag ryter i med honom. Sen kan han även komma med de där riktigt djupa suckarna och ”ööööh”-ljuden från långt ner i halsen när han blir lite frustrerad eller det är nåt som inte går riktigt som han vill. Rolig kille!

Ja det känns lite som man börjat komma in i en ny fas. Trotsåldern är kanske inte här riktigt än, men känns som den är på god väg och kommer med lite föraningar. När var ute och lekte i eftermiddags så bara skulle William springa ut mot vägen. Det fick han förstås inte, vilket jag också talade om för honom samtidigt som jag bar tillbaka honom och försökte intressera honom för något annat, i en annan riktning. Efter kanske tjugo försök och vredesutbrott när han insåg att han inte kom ut till vägen och ”brumbrum” den gången heller så började han äntligen gå på andra hållet, mot hundgården och kontoret. Bara för att sedan ta andra infarten och försöka springa ut på vägen det hållet istället….

Dessutom är det nu tydligt att man ska vara mer orolig när det plötsligt blir tyst en stund. Som när jag gick in på hans rum för att kolla vad han höll på med och hittade honom stående på sin aktivitetsleksak (bilden i förra inlägget). Eller när han fått ner vällingburken och tömt den på köksgolvet (i ett tidigare inlägg). Inget fel på initiativförmågan där inte!

Pratade med Martin för en stund sen och vistelsen i Österrike börjar gå mot sitt slut. Idag har han varit på en stor energimässa hela dagen, vilket tydligen var riktigt bra och givande. Bra det, men jag tycker mest det ska bli skönt att få hem honom!

Blåser fortfarande som f-n. Har varit plusgrader i flera dagar nu och det är smutsigt, blött och styggt ute. Vägarna växlar mellan blankis och tre dm av slask. Roligt? Not.

Alltid glad?

image

Brukar få frågan om William alltid är lika glad som det ser ut på bilderna. Svar nej. Han var inte alls glad när jag lyfte ner honom härifrån… Men ärligt talat. För det mesta är han väldigt glad. Men visst har han en egen vilja och kan verkligen bli på dåligt humör om han inte får som han vill. Men sällan att det varar så länge. Sällan han gnäller om han trillar eller slår sig, och oftast är han som sagt en väldigt glad och nöjd kille som hittar massor med sätt att roa sig (på gott och på ont…). Är han extra gnällig nån dag så misstänker man genast att han är på väg att bli sjuk, och oftast så stämmer det. Annars är han oftast antingen väldigt trött eller väldigt hungrig.

Blåsväder

Efter gårdagens fantastiska väder med strålande sol som verkligen värmde skönt så hade man ju siktat in sig på några fler sådana dagar, men icke. Vaknade idag till värsta blåsten, grått och rått var det också, och så har det fortsatt under dagen. Bra dag att vara inne och jobba, men ändå ganska trist. Blev bara en minitur med barnvagnen när jag hämtat William, sen har vi lekt inne.

Hämtade Williams nya (begagnade) tripp trapp-stol som vi köpt från vänner i tångeråsen. Han verkar alldeles förträffligt nöjd med den, så det är ju bra. Hoppas han inte ska vara lika frestad att bita i denna som i den andra, hokuspokusstolen, som han bitit stora hål i ryggstödet i. Allt kan man inte skylla på hunden…

image

Det går bra för Martin i Österrike och nu är det ju inte så länge tills han är hemma igen. Skönt. Är ju lite tomt utan honom!

Tja, annars rullar det väl på. Jobbar på dagarna, med bokföring och annat pappersarbete åt företaget, samt lite annonsmakeri mm, och så lite annat smått och gått i mitt egna företag. Håller bla just nu på med en hemsida åt ett gårdsmejeri samt vid sidan om en webbshop åt min bror (som jag har lite dåligt samvete för, för att den drar ut på tiden, men skomakarens barn och smens häst eller hur är det …) .

Börjar kännas som våren är på gång, även om det idag mest känts som höstväder. På fredag är det ny månad igen! Dagarna har blivit så otroligt mycket längre under februari månad vilket gör jättemycket.

Bokrean har börjat idag, och jag har shoppat lite på nätet till mig själv och till William. Martin läser ju inget, så det är inte lönt att titta efter nåt till honom. Även köpt en doppresent till Williams senaste kusin, fast det var inte på bokrean.

Utsikten från mitt fönster på kontoret under gårdagen. Idag var det inte alls lika lockande att strunta i arbetet och istället bara njuta av det fina vädret. Kan ju säga att jag kanske varit lite mer effektiv idag .

image

Rotlös…

Fick en fråga från en av bloggens besökare om hur i hela världen jag kan ha flyttat så mycket, så tänkte reda ut det med en gång. Så, hänger ni med, här är listan…

 1. Från huset i Sibbhult till lägenhet i Lönsboda.
 2. Från lägenheten till radhus i Lönsboda.
 3. Dagen efter studenten, från Lönsboda till ridskolan i Kristianstad där jag arbetade i drygt ett år.
 4. Nåt år senare, från Kristianstad till Hammartorp dressyrstall utanför Eskilstuna där jag arbetade som dressyrelev. Minns dock inte om jag först mellanlandade i Lönsboda eller om jag flyttade direkt.
 5. Från Eskilstuna till Lönsboda.
 6. Från Lönsboda till Monroe, MI, USA där jag arbetade som Au Pair ett år, pluggade (biologi, engelska och psykologi) samt reste runt.
 7. Från USA till Lönsboda. Tillbringade dock större delen av tiden i Lönsboda med att bila runt i Europa tillsammans med väninna som följt med över från USA.
 8. Från Lönsboda till Grübern, Österrike, där jag arbetade som hästskötare och tränare.
 9. Från Grübern till Memmingen, Tyskland, där jag arbetade som hästskötare åt en internationell hoppryttare.
 10. Från Memmingen till Neu-Ulm. Samma jobb, men ny bostad.
 11. Från Neu-Ulm till Lönsboda. Stannade denna gången i Lönsboda i drygt ett år, läste upp betygen på komvux och pendlade under tidigt flitigt till pojkvännen i Tyskland.
 12. Från Lönsboda till Ewell Village, England. Arbetade som nanny.
 13. Från Ewell Village till Brighton. Läste på Hove College, British Airways Fares and Ticketing Level I and II samt jobbade på pub ”The Quadrant”.
 14. Från Brighton till Chelsea, London. Hyrte ett rum av en tjej som visade sig vara lesbisk alkoholist och flydde efter knivhot.
 15. Från Chelsea till Worcester Park där jag bodde inneboende hos ett par bekanta under tiden jag letade egen bostad.
 16. Från Worcester Park till skolåda i Earl´s Court. Bodde där i drygt ett år, medan jag jobbade för The Magic Travel Group i Hammersmith.
 17. Från Earl’s Court till Kingston-upon-Thames. Delade där lägenhet med Rowena och arbetade först på Worldspan vid Heathrow och senare på Opodo vid Covent Garden.
 18. Från Kingston till Surbiton och egen, otroligt fin, etta. Fortsatt arbete på Opodo.
 19. Från Surbiton till Lönsboda. Mellanlandade och arbetade ett par månader medan jag fixade nästa boende.
 20. Från Lönsboda till Lund, där jag läste till en magisterexamen i Biomedicin.
 21. Från Lund till Kläggeröd, när jag blev sambo med Martin.
 22. Från Kläggeröd till Oxböle.

Jaha, den där numreringen fungerade ju så där (kanske bara är i vissa webbläsare?), men det blev ju ialla fall 22 flyttar. Hade faktiskt för mig att det var ännu fler, men det blir kanske så att det känns oändligt efter ett tag.
Har i listan ovan inte tagit med tex sommaren då jag arbetade på Grällsta ridcenter utanför Sala, medan jag fortfarande gick på gymnasiet eller de tre månader jag tillbringade i Australien.
Har kanske missat nån flytt, men tror listan ska  vara ganska fullständig.
Brukar skämtsamt säga att nu ska jag bannemej inte flytta fler gånger förrän det är dags för Hällebo…. Kanske inte så konstigt trots allt, att man blivit hemmakär på gamla dar…?

 

Jajamen

Har varit på en strikt no-sugar-kost i några dagar nu och det har väl gått ganska bra. Idag har jag dock varit så sjukt sugen på ”nåt gott” och då framförallt på lchf-glassen som ligger i frysen där nere. Hade väl kanske inte varit det sämsta att äta, men jag vill verkligen vara helt utan socker i åtminstone två-tre veckor innan jag ens äter lchf-glass, så det kändes ganska bra när jag istället för att falla för frestelsen tog några ostinlindade paprikaskivor tillsammans med en näve valnötter. Nöjd!