Stormen fortsätter

Idag är det ett riktigt sitta-inne-och-bara-ge-sig-ut-för-att-rasta-hundarna-och-se-till-hästarna-väder. Hade ju snöstorm i går natt, då det kom dryga fyra decimeter nysnö. Sen lugnade det ner sig under dagen igår, men tilltog igen på kvällen och har varit i full fart sen dess. Snöar och blåser, och även om det inte vräker ner så som det gjorde i går natt så kan vi nog räkna med ett par decimeter till.
Hörde att det sen ska bli tö imorgon. Förhoppningsvis inte alltför långvarigt, då blir det ju för trist! Men nån dag eller så kan nog göra susen för skoter- och skidföret! Som det är nu så är snön så lätt och fluffig att man ser gräset om man råkar nysa…

image

Hästarna verkar inte bry sig nämnvärt av stormen, som vanligt. De har fått hö inne i lösdriften men står ändå helst ute och äter sitt hösilage, eller så går de upp i skogen och kurar. Visst, de kommer att äta upp sitt hö förr eller senare, men det är bara för att där är mat som de går in på vintern. Nä, lösdriften uppskattas bara på sommaren, men då desto mer. Under den jobbigaste insektsperioden så står de som fastgjutna där inne för att slippa de värsta attackerna. När man ser till det så kan man undra lite över djurskyddslagen som säger att hästarna måste ha tillgång till vindskydd under vinterhalvåret men ej under sommaren. För mina hästar är det alltså precis tvärtom. Men visst, jag förstår förstås att det inte är alla hästar som är bruksnordisar som är avlade för att må bäst ute och det är inte heller alla som har tillgång till en skog att ta skydd i. Men ändå, det är ju lite tänkvärt, framförallt det där med att hästarna kan behöva skydd även på sommaren. Har sett många stackars hästar som är halvt uppätna av insekter och nästan får panik för att de inte har någonstans att ta vägen.

image

Martin håller idag på med listerna i vardagsrummet. Magnum håller honom sällskap, med tratt och svansen i bandage. Var ju på djursjukhuset igår, och det är ännu oklart vad knutan på svansen är. Eventuellt nån inflammerad talgkörtel men mer troligt en tumör. De tog i alla fall cellprov, och tid för operation är bokad till nästa vecka. Skulle det nu vara en tumör får vi verkligen hoppas att den är godartad.

image

Idag är det som sagt innedag för William. Fast sover gör han ute som vanligt. Är ju så gottigt att bädda ner sig i vagnen, sover ju som allra bäst då!

image

En bild från middagen igår. Bordsskicket lämnar kanske lite att önska än… Men man måste ju få öva!

Mellandagar

Dagarna går så sakteliga, och vi har ett ganska mysigt jullov. Än har vi – ta i trä – varit förskonade från magsjukan som annars härjar i alla byar och gårdar häromkring.

I går kväll och i natt hade vi snöstorm och har fått en hel del snö, som dessutom lagt sig i ordentliga drivor. Vi kom iallafall ut genom ytterdörren vilket var mer än vissa andra gjorde. Var ute och lekte med William i snön i förmiddags och han var väldigt fascinerad av all snön, och särskilt roligt var det när jag kastade mig baklänges i snön med honom i famnen, samt när vi åkte rutschkana från en av snöhögarna.  Blåste dock ganska kallt samtidigt som det fortfarande snöade lite, så vi fortsätter leken imorgon i stället. Mest rädd om hans kinder, som ju är ganska röda och ömtåliga.

image

image

image

Igår var vi till bvc där William fick två sprutor utan att säga ett knyst. Tyckte det mest var roligt att springa runt ni korridorerna och leka med leksakerna. Bvc-sköterskan fick också några såna där härliga kramar så hon helt smälte. Go-ungen!
Därefter passade vi även på att besöka biblioteket och låna lite böcker till William. Blev några traktorböcker samt en djurbok. Han älskar ju sina böcker!

image

Vardagsrummet går framåt. Fönsterkarmarna är nästan klara, ska bara målas. Idag är Martin i stan och köper lister. Så snart så!

Blir även ett besök på djursjukhuset med magnum idag. Han har fått nån konstig knöl på svanstippen som vi vill kolla upp, samt även passa på att kolla hans öron. Han har ganska mcket gegga i dem, trots att vi gjort ordentligt rent flera gånger med öronrens. Märks att han tycker det är lite besvärligt och att det kliar, och kanske han behöver antibiotika eller nåt.

image

image

Juldagen

Tisdag idag, och inte vilken tisdag som helst, utan juldagen. Fast här hemma hos Andersson har det nästan varit som en helt vanlig dag – Martin har jobbat större delen av dagen och jag och William har roat oss med gårdagens julklappar. Skillnaden har väl varit att vi fick sova till halv nio – för tredje dagen i rad!! (Fast i natt var jag uppe och matade en gång, vilket jag inte behövde de tidigare två nätterna) och att vi ätit lite extra gott. Och att William haft lite fler leksaker förstås.

Julhelgen har varit bra. Lugn och skön. Vi hade T här lördag – söndag, T som vi är stödfamilj åt. I lördags bakade vi pepparkakor, och det är ju nåt av det bästa som finns med julen, tycker jag. Doften av hemmabakta pepparkakor och smaken av degen, helt underbart! Och får jag säga det själv så blir mina pepparkakor de godaste jag har smakat! Blev i år väldigt många halshuggna gubbar och gummor och halta hästar, men vad gör väl det… Det ska ju synas att de är hembakta, och de smakar minsann precis lika gott ändå!

image

Julafton började också med sovmorgon, följt av promenad med hundar och barnvagn. Härligt väder – ganska milt och väldigt behagligt att vara ute i. En pulktur blev det förstås också.

image

Efter lunch och Williams sovstund fick han öppna sina julklappar och leka med dem tills det var läggdags. Fick en hel del fina saker – verktygsbälte, skruvdragare, böcker, bilar, brio tågbana, ritmatta, sovlampa, spelande leksakståg, ljusslinga, mm. Lycklig kille!

image

När han hade somnat tog vi andra och öppnade våra julklappar som inte heller var dåliga. Tusen tack! I år hade vi ingen tomte, då William fortfarande känns för liten för att förstå vad julen handlar om, utan vi prioriterade istället en liten paus efter en väldigt hektisk höst och njöt bara av att få vara tillsammans. Nästa år blir det väl lite annat då William är större och lär ha helt andra förväntningar. Får väl se var och hur vi firar då, men det löser sig alltid. Det är ju ett helt år dit (nästan)!

Önskar er alla en god fortsättning!

image

(Svårt att få en bra familjebild när William är helt fokuserad på sin sångbok)