Skön hund

image

Ja, lite knasig är han allt, vår lille Trigger, men ingen kan säga annat än att han är världens mysigaste hund. Ligger just nu i mitt knä och myser lite framför teven. Suckar lite nöjt emellanåt och sträcker på sig, annars har han inte rört sig på en och en halv timme. Gofis.

Haft en ganska bra dag, bortsett från den vanliga mensvärken från helvetet som börjar komma. Är väl själva fan rent ut sagt att veta att man inte kommer att vara som en människa på en vecka nu, utan ha ont i rygg och mage och va sur och grinig. Ryggen smällde till i morse, och även om det hållt sig någorlunda i schack under dagen känns det som det kan gå på vilket håll som helst och antingen bli bättre eller bli några sådana dagar då man behöver hjälp för att ens få på strumporna och ta sig ur sängen. Somsaar ju sådana perioder med jämna mellanrum men oftast i samband med mens eller ägglossning. Nåja, färdiggnällt om det. Ville bara tigga lite sympati.

Som sagt, bortsett från det har dagen varit ganska bra. Hunnit en hel del hemsidearbete och släppte bland annat den nya versionen av www.offerdal.se. Inte klar än (vet inte om den nånsin blir det med alla idéer jag har) men kändes iallafall färdig att släppas medan resten av arbetet fortgår. Framförallt ville jag ha in allt innehåll i databasen istället för att ha dem i html filer som tidigare – förenklar framtida arbete och förändringar väsentligt. Plus att det kändes trevligt med en liten ansiktslyftning.

På eftermiddagen fick vi trevligt besök och Trigger fick ett par nya kompisar och blev ordentligt kliad på magen vilket ju aldrig är fel.

Bekymmer

Som bekant låg ju Trigger inlagd för några veckor sedan, då han ätit nånting inne på kontoret och sedan började kräkas. De hittade inget efter blodprov, vanlig röntgen och kontraströntgen, men efter några dagar slutade han ju kräkas och piggnade till igen. Dock hände samma sak denna helgen, och vi är nu lite bekymrade över vad som kan tänkas vara fel. Att han åter ätit nånting som han blivit så dålig av känns mindre troligt så då är ju frågan om det är nåt som fortfarande sitter och irriterar i magen efter hans förra äventyr eller om magen/tarmarna fick nån skada som inte märkts av tidigare. Eller kan det vara nånting helt annat, nån sjukdom/åkomma som inte märkts tidigare? Vi tillbringade hela dagen på djursjukhuset igår, utan att egentligen bli mycket klokare. Alla blodprover togs om för att jämföras med de som togs sist han låg inne och alla värden var lika perfekta nu som då. De tog även några provrör för mer avancerad analys, av bukspottskörteln mm, som vi får svar på om nån vecka. Vi ska ta avföringsprov under tre dagar som sen ska skickas in, och vi ska då även avmaska. Hoppas ju att det är nåt så enkelt som inälvsparasiter men tvivlar ju på det. Så nu blir det till att vänta och se vad resultaten visar. Får vi inga svar så får man ev gå ner med en kamera i magen och titta samt ta en biopsi. Stackarn, han är inte riktigt sig själv, känns trött och låg. Klart inte så konstigt när han inte fått behålla nån mat. Har gått ner en hel del i vikt, och vi vet ju inte om han har ont nånstans – inget som han uppenbart visar, men han är ju ingen gnällfis heller… Så, så ligger det till. Jobbigt, man blir ju så ledsen när djuren mår dåligt, och man önskar så att de kunde berätta! Omplaceringen får ju vänta ett tag, tills vi vet lite mer. Möjligtvis blir det en annan lösning än vi från början hade tänkt, men det kan nog bli bra. Huvudsaken är ju iallafall att det blir bra för Trigger. Har haft kontakt med en del riktigt trevliga människor så det känns ju iallafall lite mer positivt än det gjorde precis i början. Trigger är ganska tagen efter helgens besvär och ligger helst och sover. Allra helst i mattes knä, men funkar inte det så går Lillemans skötbädd också bra…

image

image

Vi har alltid haft som regel att hundarna inte får vara i säng eller soffa. Trigger är väldigt duktig på att respektera det och har bara gjort övertramp vid något enstaka tillfälle då det gått lite vilt till när han busat med den andra odågan vi har. Magnum däremot är en mästare på att göra övertramp. När han är lite uttråkad och känner sig bortglömd så vet han mycket väl att det som är mest förbjudet är det absolut bästa sättet att få uppmärksamhet från husse och matte… Då kan man ibland höra honom uppifrån vår säng där han ligger och gnäller och väntar på att vi ska komma och upptäcka honom. Ju närmare vi kommer, desto snabbare går svansen och när han väl får syn på oss så kastar han sig på rygg med magen upp och svansen viftande, eller så far han ner på golvet för att dra igång i bus. Tidigare idag låg han på soffan i vardagsrummet och såg lite rabiat ut men var mest väldigt väldigt kelen…tok!

Vår lille smurf

image

Har haft en lång morgon idag. William var väldigt trött efter dagis igår och somnade redan vid halv sex. Imorse var Martin tvungen att åka på jobb tidigt och därför ringde väckarklockan redan kvart i fem. Även William vaknade då, och var genast klarvaken och full av energi. Så trots att klockan inte är åtta än så har vi redan hunnit med både frukost och en massa bus. Snart ska William få åka till dagis och leka med sina kompisar hela dagen medan jag ska ut på kontoret och hinna med så mycket som möjligt. Igår började det regna igen och vi fick åter total blankis. Det här mindre roliga vädret ska tydligen fortsätta ett tag till, så det gäller nog att få tag på lite sand så vi kan göra gårdsplanen mindre livsfarlig. Även om det inte är långt till jobb så kan det räcka för att bryta både ben och annat, men mest rädd är jag ändå för att bära på William, även om det bara är till bilen. Vill inte trilla med honom! Imorgon är första värmedagen av tre, och det kommer att bli fullt upp för Martin. Får ju hoppas det kommer lite folk, men det har redan varit en del som frågat lite om det så det finns ju intresse. Har varit annons i annonsbladet samt i ÖP o LT (kommer även idag o imorgon) så informationen ska ju ha gått ut iallafall.

Stadsresa

image

Så här glad och fascinerad blir man när man får se ett tåg för första gången (tror jag iallafall).
Var i stan idag, och det blev en heldag med djungelhuset, shopping och hundpromenad. Dagen tog ut sin rätt och stackars William var bokstavligt talat helt färdig. Däckade nästan med en gång som vi kom hem (efter att ha somnat i bilen och sen blivit helt förstörd när han vaknade av att bilen skulle tömmas) och vi hoppas nu han sover gott hela natten trots att det blev en tidig kväll.
Jobbade lite ikväll,men fick sen så jäkla ont i skulderbladet på mitt vanliga problemställe så då fick det bli mys med Trigger framför teven istället. Snacka om gosig hund, mysigare finns nog inte. Tar emot att köra undan honom för att kliva upp, men känner inte för att sitta här hela natten…även om han nog gärna skulle vilja…
Just det ja, tränade lite med magnum inför helgens utställning. Jag har ju bara ställt honom en gång tidigare (han är ju van vid att Martin gör det) så känns som vi får prata ihop oss lite. Sist gick det visserligen bra, tror han blev big-3a eller så, men skadar ju inte med lite övning.

image

Manikyr

image

…eller heter det kanske pedikyr? Iallafall går kloklippningen som en dans på våra fyrfota vänner, och det är så jäkla skönt. Fick av någon tipset att från det hundarna är valpar vänja dem vid att ligga på rygg mellan benen medan man klipper och det har vi gjort med dessa. Börjar med en vanlig gosestund och när det är lugnt och avslappnat gör vi ingen grej av det utan klipper helt enkelt en tass i taget. Busenkelt.