Vinter!

Husse o magnum har åter farit iväg för ett par dagars servicearbete, denna gången i Dalarna. William är på dagis och efter ett par timmars jobb på kontoret passade jag och Trigger på att gå ut o njuta av den vackra dagen en stund. Tog bättre bilder med den riktiga kameran men dessa mobilfoton får duga för stunden.

image

image

image

Kvällsmys

image

Husse och magnum är på kurs och William sover gott. Då passar jag och Trigger på att mysa på ett av de sätt han gillar allra bäst. Jag sätter mig på golvet och då kommer han genast och kryper upp i knäet och gosar. Han verkar inte riktigt förstå varför han inte får plats uppe i knäet som när han var 8 veckor men trivs nästan lika bra med att ligga mellan knäna. Svider i hjärtat när man tänker på att en av dem snart kommer att vara borta men samtidigt vet vi att lyckas vi bara pricka rätt så kommer den nya ägaren att få en riktig guldklimp och en vän för livet. Får hålla fast vid det.

Omplacering

image

Känns fruktansvärt vemodigt, men vi har nu tagit beslutet att omplacera en av hundarna. Vi kan helt enkelt inte lita på att de inte plötsligt börjar slåss och vi vågar inte ta risken att William kommer emellan. De är allra bästa vänner för det mesta (särskilt nu efter Triggers kemiska kastrering) men sen plötsligt blir de ovänner. Och som sagt, men ett litet barn i huset känns det allt annat än ok. Så jäkla trist för de är ju helt underbara hundar båda två, särskilt när de är på skilda håll. De brukar ju även gå bra med andra hundar, det är ju Trigger som kan muppa sig lite men det tror jag försvinner ganska snabbt med lite mer social träning än vad han tyvärr fått den senaste tiden. Bor ju inte så många hundar i Oxböle… Vem av dem som får flytta vet vi ännu inte utan det beror på vem av dem vi först hittar ett lämpligt hem till. Vi har ganska stora krav på att det ska vara ett hundvant och aktivt hem. Sen är ju hundarna ganska olika så det beror på vilka som hör av sig. Magnum ska ju helst ställas ut, medan trigger inte är fullt lika snygg men däremot otroligt rolig att arbeta med och kan nog gå hur långt som helst om man vill syssla med tex apportering, viltspår eller lydnad. Har iallafall börjat lägga ut krokar här och där och kontaktat labradorklubben för att få in en annons på deras hemsida, så får vi se vad som händer. Vi vill först ha nån form av foderavtal innan försäljning så att vi ser att det fungerar för alla parter. Men det är ju med sorg i hjärtat, oavsett vem av dem det blir, det ska erkännas!

Helgen

image

Så var det söndag igen. Helgen har varit lugn – ingen jakt för min del då vi beslutade oss för att prioritera tillbyggnaden ett tag nu för att förhoppningsvis hinna klart där innan jul. Martins servicerunda gick bra vilket innebar att han kom hem redan fredag kväll och alltså har kunnat hålla på med nya vardagsrummet både lördag och söndag. Mycket tid har gått åt till att städa ut alla verktyg och överblivet material, men han har även hunnit bygga in ventilationsrören mm. Nu ska det spacklas och slipas. Ser verkligen fram emot det färdiga resultatet!

image

Vi har fått lite snö, och William är väldigt nöjd när han får vara ute och utforska och leka. Har varit ute ganska mycket i helgen, och hundarna har turats om att få vara med och må gott. Passade även på att kasta lite dummies till dem medan William var sysselsatt med sina upptäckter och det gick riktigt bra. Märkte dock att Trigger var stel i ett bakben och haltade nu i eftermiddags så tror han lyckats sträcka sig lite. Är nog inte värre än att det går över med lite vila. William är fortfarande snorig och hostig, vilket han har varit bra länge nu. Var ner till läkaren i fredags så han fick lyssna på honom och allt lät bra, så det är nog lugnt. Är ju inte oväntat med en massa virus nu när han går på dagis men just när det hållt på så länge så vill man ju ha koll så det inte går över i lunginflammation eller nåt annat. Till veckan ska Martin på ytterligare en servicerunda så då blir vi själva igen ett par dagar. Funderade ett tag på att hakan på, men det känns som att det denna gången mest blir bilåkning och det känns ju inget vidare för Williams del. Då avstår vi nog hellre och ser om det blir fler tillfällen framöver som typ i somras när vi fick några riktigt härliga dagar i Rättvik. Är det nån som försökt nå mig på mobilen på sistone utan att lyckas så kan jag meddela att Telia nog gått på semester. Får mer som regel än undantag upp meddelandet ”endast nödsamtal”. Brukar hända till och från men nu har det varit mest hela tiden. Är det bara hos mig det är så?? Martin har det också så ibland men nu tror jag att jag haft det bra mycket oftare än han. Nu ska jag kolla knäckebröden i ugnen och sen vet jag en liten kille som behöver bada! Ha en trevlig söndagskväll!

Stora killen

image

Försöker verkligen ta vara på varje dag tillsammans med Lilleman. Slås ständigt av hur fort tiden går och innan man vet ordet av är småbarnstiden förbi och han kommer in i en ny period då han kanske inte alls vill ha med mamma att göra på samma sätt. Tror att varje fas i uppväxten har sin tjusning och det ena behöver inte vara bättre än det andra. Men just nu är det tiden med en massa gosiga kramar och slemmiga och snoriga pussar blandat med en massa myror i brallan och klåfingrighet och det är verkligen helt underbart. William är verkligen glad för det mesta och sprider sådan glädje så man blir helt sprängfylld av kärlek. Redan nu när William har börjat på dagis så märker vi att han har blivit större och är och leker på ett annat sätt. Han är så nyfiken och snabb på att apa efter allt och alla. Dagisfröknarna tror redan att han kommer att bli en liten clown och ibland är det verkligen svårt att hålla sig för skratt trots att man vet att man borde. Är hemma själva ikväll. Martin och magnum är på servicerunda igen och befinner sig just nu på ett hotell i Sundsvall. Tog rätt på lite älgkött i eftermiddags och lyckades skära mig i fingret. Inte så illa att jag borde gnälla om det kanske, men det tänkte jag göra iallafall, bara för att. Svider ju! Annars har det mest varit bus när William varit hemma och vaken och jobb när han sovit, och så lite bonde söker fru och ett glas vin nu i kväll. Men snart blir det sängen, ligger lite back med sömnen. Och jag tänker minsann bre ut mig riktigt ordentligt – ska väl finnas någon bonus med att vara gräsänka tycker jag!