Bara-för-att-fest

Samma dag som William döptes hade vi en bara-för-att fest. Vi har inte haft någon större fest sedan vi flyttade hit och tyckte att det var på tiden. Dessutom kändes det som rätt tillfälle att göra det i samband med Williams ankomst och dop, vilket ju verkligen är värt att fira. Vi bjöd ganska brett, och även om det givetvis var många som av naturliga skäl (framför allt den långa resan) inte kunde komma så var det ändå väldigt god uppslutning med drygt 100 personer, varav en hel del långväga. Jätteroligt att se blandningen av folk från Offerdal och övriga Jämtland, Skåne, Haparanda, Stockholmstrakten, Danmark och till och med Irland! Tusen tack snälla ni, det betyder jättemycket för oss att ni kom! Extra roligt att ni fått se lite av våra nya hemtrakter också, även om det var en blixtvisit för många och ni kanske inte hann se så mycket. Ni är alltid välkomna tillbaka!

Festen höll vi i Kaxås bygdegård, och vi hade redan tidigt bestämt oss för att leja bort så mycket som möjligt för att kunna umgås med våra gäster så mycket som möjligt. Tyvärr blev det ju ändå så, vilket vi anade redan på förhand, att det var många vi inte han prata med alls så mycket som vi skulle vilja.  Festen var i alla fall väldigt lyckad, tycker vi i alla fall, och folk verkade nöjde både med upplägget, och maten. Vi hade hyrt in tre tjejer för att hålla ett öga på barnen, och de gjorde ett strålande jobb. Kockan som vi anlitat dukade upp en fantastisk buffé och vi fick massor med kommentarer om maten även långt efter festen. Hennes gäddpaté blev till och med kallad för ”årets kulinariska upplevelse”.
En ganska stor del av gästerna trotsade regnet och gick vår lilla tipspromenad runt Kaxås skola. Svärfar vann minsann, med alla rätt!

Dopbilder

Gör detta inlägget ganska långt i efterhand, då hemsidan fortfarande var under ombyggnad när William döptes och vi hade vår bara-för-att-fest. Många av er har förstås redan sett bilderna på facebook, men nu får alltså även ni andra en chans att ta del av dem.
Jag har satt publiceringsdatum till datum för själva dopet och festen, mest för att det ska vara lätt att hitta fotona.

Lägger bilderna i några olika inlägg för att det inte ska bli så vansinnigt många bilder i varje (det är nog tillräckligt ändå).

Williams dopdag var riktigt bra. Själva dopceremonin började kl 10.30 i Offerdals kyrka i Ede, och William började bli riktigt trött redan på vägen dit. Inte så konstigt med tanke på att det anlänt gäster hela veckan och varit full rulle för honom. Kvällen innan dopet hade vi ju öppet hus här hemma och William var i sitt esse hela dagen och kvällen. Han lyckades i alla fall hålla sig vid relativt gott mod under hela ceremonin, och blev bara lite ledsen mot slutet när tröttheten tog övertaget. Han underhöll alla när han plaskade i dopfunten, och tog annars det hela med ro. Mamma och pappa kanske inte gjorde det mest genomtänkta valet av strumpor och ett par blårandiga strumpor stack fram under dopklänningen, men vad gör väl det…
Dopklänningen fick vi låna av Per-Olof – en jättefint äldre plagg som Per-Olofs mamma (?) piffat upp.
Faddrar var förstås farbror Claes och tant Anna, och kusin Moa tände dopljuset. David sjöng en otroligt vacker sång (Blessed av Elton John) och farmor läste en text. Kusin Leyla hade kanske det allra viktigaste uppdraget och startade kyrkklockorna – utan henne hade det ju inte blivit något dop!
Jenny och Eila fotograferade, då vi ju av naturliga skäl vad upptagna på annat håll.
Tack snälla alla ni som kom och som på olika sätt ställde upp!

Efter ceremonin hade vi dopfika i församlingshemmet tillsammans med presentöppning. En ofantlig massa presenter blev det – tusen tack alla! Många presenter är fotograferade här nedan, dock inte alla, men det betyder inte att de som inte finns med inte uppskattades! William gick i däck så fort vi kom till församlingshemmet och gick miste om det mesta roliga där. Var nog lika bra, så att han sen orkade med resten av dagen. Fler bilder i nästa inlägg.

 

 

Öppet hus

Kvällen innan Williams dop och vår ”bara-för-att”-fest hade vi öppet hus här hemma, för att få en chans att umgås lite på hemmaplan och visa hur vi bor för de som inte varit här tidigare.

Tusen tack till er alla som kom!