Skåneresa

Sitter nu vid en ny dator och försöker få allt att fungera, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort… För lite drygt en vecka sen for vi på semester i Skåne, och dagen innan semestern satt Jenni vid datorn och försökte avsluta det sista innan semestern (inklusive köra en sista backup), när datorn plötsligt sa poof. Helt död. Senare på kvällen fick vi igång den hjälpligt (fungerade, men lät döende och var väldigt seg) länge nog för att köra den där backupen så att vi kunde dra en lättnadens suck och sedan dra på semester. Väl hemma efter semestern hämtade vi den nya datorn som vi förutseende nog beställde under semestern och installerade alla nödvändiga program (Adobe CS4 mfl) och skulle sedan återställa alla filer från backupen. Då visar det sig att flertalet av filerna från den senaste backupen är korrupta, och vi blev tvungna att gå igenom massor med mappar/filer manuellt och leta upp äldre versioner från tidigare backuper, mm. Då kan man hålla sig för skratt!
Skit samma. En trevlig semester hade vi i alla fall. Vi for till Skåne, och Malin följde med som avslut på hennes tid här tillsammans med oss. Hon flyttade nämligen hem i förrgår, och vi önskar henne all lycka!

I skåne hyrde vi en riktigt fin stuga mitt i bokskogen utanför Hörby. Hundarna var förstås också med och vi började Skånevistelsen med att ställa ut hundarna på Hässleholm Internationella utställning på söndagen. Nästan 2000 hundar ställdes ut, så det var miljöträning på hög nivå! Trigger blev BIR valp, med hp, och vi är supernöjda med tanke på konkurrensen! I BIS-finalen blev han oplacerad, men det var tydligt att domaren överhuvudtaget inte var intresserad av den typen av hund, och som sagt, vi är nöjda ändå. Magnum blev fyra i klassen, och med tanke på att han fick väldigt fin kritik så är vi nöjda med honom också. En utställning till blev det under veckan – vi besökte Hasslarp följande lördag och ställde ut båda även där. Åter blev Trigger BIR valp, men oplacerad i finalen och Magnum blev fyra, båda med fantastiskt fin kritik. Trötta, men nöjda hundar som var däckade i ett par dagar efter resan.

Magnum och Trigger i Skåne

Mys utanför stugan

Trigger BIR valp i Hässleholm

För övrigt hann vi med att besöka en hel del nära och kära under veckan, och även om det var fler som vi gärna skulle ha träffat så går det ju tyvärr inte att hinna med alla varje gång. Vi prioriterade faktiskt även att vara lediga några timmar nån dag, vilket var ganska skönt och välbehövligt både för oss och hundarna.
Vi hann i alla fall med att träffa Jens med familj, vilket var riktigt roligt, särskilt med tanke på att det var första gången vi träffade lille Valle. Även Jennis farfar och mormor stod högt på listan denna gång, då de ej hanns med förra gången vi var nere.

Del av familjen Skarp
Vi hann även med att beställa vår nya säng!!!! Ska bli helt underbart och mycket spännande att få den på plats och förhoppningsvis börja sova gott om nätterna igen. Säga vad man vill om IKEA men deras sängar har inte varit någon hit för vår del i alla fall, och den senaste tiden har de mest liknat hängmattor, trots att vi inte haft dem så länge. Så vår nya Carpe diem har stora förväntningar på sig!

Våren har i princip passerat och det känns nu mer som sommar i luften. Det är ljust nästan hela dygnet och väldigt grönt och härligt överallt. Hästarna släpptes på bete innan vi for till Skåne och har det just nu väldigt gott ett tag till, innan insekterna börjar besvära dem alltför mycket.

Mycket tid går förstås åt till hundarna. Vi går just nu en fortsättningskurs på Hundens Gård, med fokus på fågelstörning. Vad gäller utställningar blir det nu ett litet uppehåll tills det är dags för Piteå internationella i juli, då Trigger har sin första officiella utställning.
Malin har som sagt flyttat och vi har nu en ny tjej boende hos oss sedan bara ett par dagar. Vi håller tummarna för att hon ska trivas!