Premiärälgen!

Temperaturen kryper neråt och det känns i luften att vintern och snön är i antågande. Häromnatten hade vi -5 grader och Åreskutan och Oviksfjällen ligger vita. Hästarna har börjat få en rejäl päls och verkar för övrigt väldigt nöjda med att slippa insekterna och har åter flyttat ut från stallet och går mest in för att kolla krubban nån gång emellanåt.
Martin är just nu inne i den period då han har som mest att göra, och arbetsdagarna blir både många och långa. Jämtlands Energi & Maskinteknik är för övrigt numera ombildat till ett aktiebolag.

En vacker morgon på pass i skogen

 

Jenni har ägnat en hel del tid de senaste veckorna åt jakt, närmare bestämt älgjakt. I år har det varit ganska dåligt med älg på våra jaktmarker, men den fjärde jaktdagen small det för första gången och gissa vem det var som sköt…? Jenni fällde sin första älg och är mycket stolt över detta! Just nu är det uppehåll ett par veckor, men snart drar jakten igång igen och lär sysselsätta Jenni ett flertal helger framöver. Visst kan det vara lite drygt emellanåt, att sitta och frysa när timmarna går utan att det händer något, men samtidigt är det ett riktigt skönt sätt att komma ut i naturen och det bjuds på gott om tid att reflektera och koppla av! Och fler älgar finns det ju, det är bara att vänta tills tillfälle bjuds igen….

Första älgen!!

 

Vår familjehemsplacering bor fortfarande kvar hos oss och kommer att göra ett tag till, vilket känns väldigt bra då det verkligen flyter på fint. Dessutom är vi numera en stödfamilj åt en kille i nedre tonåren, så det är inga problem med att få tiden att gå!

Efter flera månaders väntan har äntligen adoptionsutbildningen börjat och vi är snart halvvägs. Först kändes kursen väldigt dryg, men nu känns den lite mer positiv och tänkvärd. Även trevligt att träffa andra par som går i samma funderingar.

Ny bil har vi också. Audin sålde vi ju redan i början av sommaren, då vi hade tre bilar på två personer, vilket kändes lite onödigt. Gallopern försvann förra helgen, och säga vad man vill, men det är en bil vi kommer att sakna. Kanon har den varit, under alla år! Men nu ville vi ha en bil som var lite mer bekväm att åka långt i, mm, och till sist fastnade vi för en Huyndai Santa Fe, som Martin hämtade hem från Dalarna i lördags. Ta i trä, men än så länge känns den riktigt bra!

Zingo har haft en tuff period, och just nu lägger vi en hel del tid på hans rehabilitering. Han går på treadmill i vatten på djursjukhuset två gånger i veckan och -ta i trä- det verkar ge resultat. Vi vågar dock inte ta ut något i förskott utan avvaktar vidare behandlingar och sedan veterinärkoll för att se hur han utvecklats. Maja å andra sidan är oförskämt fräsch, vilket känns underbart. Maja har ju funnits hos oss i snart sju år nu, och det enda vi vet är att hon antingen är gammal eller jättegammal, så varje dag som hon får vara med och må så bra känns kanon.

Zingo tränar i treadmillen
Vi planerar även en ny familjemedlem – en liten labradorpojke lär det bli! Mer om detta senare 🙂

Mys med gubbarna i skogen