offerdal.se

 Vi har fått en del förfrågningar om www.offerdal.se från folk som är nyfikna. Som sagt, sidan har inte släppts än (släpps 1 juli), men ni som är nyfikna på en förhandstitt kan titta in på www.offerdal.se/site/index.php Användarnamn och lösen:offerdal. Kom hemskt gärna med kommentarer och förslag på förbättringar -man blir lite blind när man sitter och jobbar med en sida hela dagarna… Sidan kan vara lite instabil, eftersom Jenni håller på att jobba med den, men försök igen lite senare om den inte fungerar. Tacksam för feedback!!

Sommar!

Vi börjar väl med standardinledningen – det är fullt upp här i Oxböle! Dock inte med jobb – det har varit skolavslutning, så nu är Jenni ledig fram till 1 Juli, då hon börjar sitt sommarvik på Hällebo. Hur det ser ut till hösten vet vi ännu inte. Studierna är avklarade, med gott resultat, och det känns skönt att ha fixat mer än heltidsstudier samtidigt med ett heltidsjobb! För Martins del är det ganska lugnt nu så här i semestertider. Vi har fått hem byggmaterial, och imorgon kommer snickaren för att påbörja stommen på tillbyggnaden. När den är rest så räknar vi med att göra det mesta själva.

Vackra blommor och presenter från Jennis elever

Jenni har påbörjat arbetet med en hemsida för Offerdal. Den kommer strax att finnas tillgänglig på både www.offerdal.se och www.offerdal.info. Det är en hel del jobb, men samtidigt väldigt kul, och förhoppningen är att de flesta företag här i bygden ska nappa på idén och vilja marknadsföra sitt företag på sidan.

Hålltjärn

Under midsommarhelgen gick våra planer i stöpet. I december köpte vi biljetter till AC/DC-koncerten i Göteborg, men inga biljetter kom. Vi blev blåsta på biljetterna men kommer att göra ett försök att få pengarna tillbaka i alla fall. I stället tillbringade vi midsommarafton hemma, med att grilla, dricka lite vin och spela boule och badminton (Zingo fick också vara med, som bollkalle) – ganska trevligt det också även om det inte var vad vi hade tänkt.

Sommarbild från Åflo

Vi hade lite funderingar på att sticka till fjälls midsommarafton, men då det utlovades regn både fredag och lördag så bestämde vi oss för att skjuta på det till nästa helg. Däremot tog vi en liten utflykt med bilen i söndags, då vi körde vägen genom Tångeråsen och Gärde, bort mot Kall och Kallsedet och sedan tillbaka på småvägar till Kougsta. En trevlig runda! Vi stannade nånstans ute i ödemarken och åt korv och bröd, med milsvid utsikt och strålande solsken.

Jenni och Zingo tar lunchrast

Med hästarna och hundarna är det bra. Det är skönt att ha hästarna hemma omkring, och vi har varit ute och ridit och kört en del. Timur tappade en sko 3 dagar efter att hovslagaren var här förra veckan, men idag har han fått den på plats igen så vi kom ut en sväng i skogen.

Skogshare på Hön - än går den säker...!

Vi har köpt ett vapenskåp och Martin har köpt en Gyttorp hagelbock. Jenni letar efter en Beretta-bock:-), en begagnad sådan. Lerduvekastaren kommer upp från Skåne tillsammans med Martins föräldrar i Juli, och sen är vi i full fart, så snart vi får licensen vill säga…

Jägarexamen

De senaste två veckorna har varit fullspäckade. Martin har varit i Skåne på utbildning i en dryg vecka och kom hem måndag morgon. På kvällen var det sista skjuttillfället innan provet, och vi kände oss inte särskilt optimistiska efter älgbanan, då det verkligen inte gick något vidare. Hagelskyttet kändes däremot betydligt bättre.

På tisdagskvällen var det alltså dags för provet som vi gjorde i Hallen. Vi var 8 st som skulle skjuta, och vi började med säker vapenhantering och avståndsbedömning, vilket gick bra för alla. Därefter var det dags för haren, som Jenni aldrig testat på tidigare, men även det gick finfint. Sen delade vi upp oss och några sköt precision och några lerduvor, och sedan bytte vi. Samtliga klarade precisionen, men ett par deltagare missade på lerduvorna och fick göra om det dagen därpå. Till sist var det ”bara” älgbanan kvar, för högviltsprovet, och där hade vi alltså inga som helst förhoppningar. Vi sköt i serier om tre, och man skulle ha tre godkända serier av totalt nio försök. Efter första rundan hade vi båda två lyckats få en godkänd serie, och redan då kändes det ju genast lite mer hoppfyllt. Under nästa runda lyckades Jenni få två godkända serier på raken, och var alltså klar, och Martin lyckades även han få in två godkända serier efter sina tre försök, så då var vi plötsligt helt klara! Totalt var vi tre stycken som lyckades klara samtliga moment på kvällen, och det kändes riktigt bra!

Jenni är nu klar med sin kurs i Grafisk Kommunikation, och har även lämnat in samtliga inlämningsuppgifter i engelskan och väntar nu bara på feedback. Skolavslutningen närmar sig med stormsteg och det är bara en dryg vecka kvar att arbeta. Sen blir det semester i knappt två veckor och därefter ett sommarvik på Hällebo. Vad som gäller till hösten har vi ingen aning om än.Martin har fått lämna en hel del offerter de senaste veckorna, och jobben börjar trilla in så smått, vilket ju är väldigt positivt.

Vi väntar på byggnadsmaterial och kommer att köra igång med tillbyggnaden så snart det anländer.

Vädret är lite sisådär. Förra helgen hade vi närmare 30 grader, helt underbart sommarväder! Till och med Maja tyckte att det var lite jobbigt att vara ute efter en stund, och det säger en hel del! Denna veckan har dock vädret varit rent bedrövligt, med regn, kyla, blåst och hagel. Det ser dock ut att vända lite till veckan och bli en schysst skolavslutning, med lite tur…

Vi har börjat röja och snygga till lite uppe på Hön, och kommer förstås att fortsätta arbetet under sommaren. Vi skördade en hel del rabarber där för någon dag sedan, och nu har vi frysen full!

När Martin var i Skåne roade Jenni sig med att göra en ny sommarhage till hästarna, på grannens mark. Efter att ha kört honom till tåget på lördagen satte hon stolp resten av dagen, ca 100 st, och ett par dagar senare kunde hästarna släppas. Så i sommar får de vara på hemmaplan, vilket är ganska skönt. Hagen i Lien var verkligen fin på alla sätt (och stor!), men då tiden inte har räckt till riktigt i vinter så känns det bra att ha hästarna lite närmare och kunna ägna sig lite mer åt dem i sommar.

Röding har fått vara lekfarbror ett par dagar senaste tiden. Vi har ett par vänner som har en handikappad son, och vi beslöt oss för att prova om han möjligtvis kan rida på Röding, då detta ju är fantastiskt terapi. Röding är ju supersnäll, så det var inga som helst problem, och killen i fråga sken som en sol! Dessutom hade Jenni med sig ett par elever hem en dag, och de fick pyssla med Röding hela dagen, och hann både med att rida och köra en runda. Både ungarna och Röding trivdes!