April, april…

Så var det april! Jisses vad tiden flyger iväg! Idag har Jenni arbetat på mellanstadiet, som vikarie i 4-6an. Naturligtvis kunde hon inte låta bli att driva lite med eleverna, och lurade i dem att de skulle till skolsköterskan hela bunten och få en spruta. I baken. Lite taskigt kanske, men ganska kul!

Vi har verkligen haft aprilväder senaste veckan. Häromdagen när Jenni skulle åka och arbeta så var det nästan snöstorm här hemma, men på väg till Änge var det som att köra genom en ridå och plötsligt var det strålande sol och superfint. Idag har vi haft en sån där riktigt härlig dag igen, med strålande sol. Snön smälter undan en hel del för varje sådan dag, och det blir snabbt blött på parkeringar och vägar. Vi har fått vår första vårblomma i rabatten minsann, och det blommar även tussilago inne i sadelkammaren, i en av blomlådorna som hamnade där inne över vintern.

Här hemma går det framåt i hallen, och det har hänt en hel del sen sist. Martin har varit flitig och har gjort allt förarbete, och tillsammans har vi även målat och satt upp takskivor. Det ser kanske lite konstigt ut, för vi har lämnat den biten av väggen som ska öppnas upp in i tillbyggnaden när den är klar. Men det känns ju onödigt att lägga tid, pengar och energi på den biten när den ändå ska bort.

Idag har Alf varit här och satt in trappor! Trappan upp är så gott som klar, om man bortser från lite finlir, och trappan ner till källaren är på god väg. Superfint blir det! Här nedan är lite bilder som det ser ut just nu – fler bilder följer när det är klart. Som sagt, en del jobb återstår. Trappstegen har dessutom en skyddsskiva på just nu, ifall ni tycker det ser lite konstigt ut. Men visst blir det väl bra?!

En hel del förarbete blev det

Den nya trappan på väg in!

Trappan sedd uppifrån

trappan sedd från ytterdörren

Snart är trappan klar!