Brunänder, trappor och hål

Tjoho – vi har nu båda klarat jägarexamens teoriprov! Känns väldigt skönt att slippa bekymra sig om alla förbaskade änder och gäss och istället nu kunna se fram emot skyttet, som kör igång i slutet av april eller när snön är borta.

På hemmaplan så händer det saker! Vi har nu ett stort hål där vi förr hade trappor, och vi håller på att förbereda inför våra nya trappor som ska in. Mycket jobb, men vi är säkra på att det kommer att bli kanonbra när det blir klart!

Trappan innan rivningen påbörjades

Trappan på väg ut

Även innerväggarna får göras om

Jenni och Zingo försöker att inte störa arbetet med trappan

 Sedan sist har Martin fått förmånen att få klättra upp i ett vindkraftverk – en riktig höjdare! Jenni är mycket imponerad – själv tycker hon att det är en bedrift att våga klättra på stegen ner till källaren… Här har ni ett klipp från hans äventyr – tyvärr filmat med mobil så kvalitén är väl inte den bästa.

Vindkraftverk

Vi har haft några dagar med helt fantastiskt väder och det känns verkligen att våren är på väg. Det tar verkligen på snön de dagar solen är framme, och på gaveln på södersidan har det redan börjat komma fram lite knoppar!

Trappor och tid…

Förlåt alla ni som undrat varför det har dröjt så länge sen sist! Vi har fått en hel del förfrågningar, och det är ju kul att höra att folk faktiskt går in och läser på vår sida!

Tiden har helt enkelt inte räckt till. Jenni fick ett nytt vik på skolan, som språklärare (Engelska + Tyska), vilket innebar att hon under några veckor arbetade 100%, pluggade mer än 125% (100% Engelska och 25% Grafik kommunikation samt jägarskolan) och dessutom samtidigt drev sitt företag. Denna veckan är det sportlov, vilket innebär en chans att andas ut lite och arbeta undan en hel del här hemma. Efter sportlovet minskas tjänsten till 75%, vilket genast känns lite lättare att hantera. Dessutom är snart teorin på jägarskolan klar (det vill säga om vi klarar provet), och sedan blir det en paus innan skyttet kör igång.

Martin har också haft fullt upp. Han har nu slutat sitt arbete för att helt kunna satsa på sitt företag, Jämtlands Energi & Maskinteknik, och detta har ju naturligtvis inneburit en hel del förberedelser, allt från att inreda bilen till att designa tryck till kläder (snyggt blev det!).

Jämtlands Energi & Maskinteknik

Här hemma kommer det också att hända en del. Nästa vecka kommer Alf, som ska hjälpa oss att göra en ny trappa. Eller trappor, till och med, för både trappan upp och trappan ner till källaren ska göras om helt. Vi ska ju bygga ut huset till sommaren, och för att få till det på bästa sätt så måste trappan upp vändas. Dessutom har vi ju haft problemet med att trappan som vi har ner till källaren är väldigt smal och svänger dessutom mer än 90°, vilket innebär att vi varken får upp eller ner något som är mycket större än en tvättkorg. Vi har en trasig frysbox i källaren som vi inte får upp, och en perfekt fungerande tvättmaskin i lillkåken som vi inte får ner, och detta tänkte vi passa på att åtgärda nu när vi ändå måste göra hela huset till en byggarbetsplats för några veckor. Fungerar allt enligt planerna (håll tummarna!) så kommer vi att kunna utnyttja källaren på ett helt annat sätt, samtidigt som vi får en kanonhall när tillbyggnaden väl är klar! Även om vägen dit känns lång…

Vi har en faslig massa snö i år också, och den är otroligt lös och fluffig. Om man kör skoter och kommer utanför leden så har man en jäkla tur om man inte välter eller kör fast.
Vi har haft några helt fantastiska vårvinterdagar redan, med strålande sol som verkligen värmer. Hästarna fäller otroligt mycket, så vi har påbörjat en ny B-vitaminkur för att hjälpa dem på traven lite. Hästarna har stått en hel del i vinter, men nu har vi kommit igång så smått igen, och det är verkligen mysigt att komma ut lite i skogen nu när man får en försmak av våren! Än är det dock massor med snö, så vi får hålla oss på vägarna, vilket ju är lite trist, särskilt som det fläckvis är riktigt halt.

Idag märker man dock inte något av våren – fy tusan så rått det är! Vi har varit inne i stan en sväng, på Gregoriemarknaden, men det var lite för kallt för att gå på marknad så vi köpte lite korv och annat smått och gott och sen for vi hem igen.

På Gregoriemarknaden såldes allt möjligt av alla möjliga....

Gästboken är fortfarande stängd, det har ni kanske märkt. Det finns två anledningar till det. Dels började det komma spam i den, vilket inte var helt oväntat då detta var en väldigt snabb och lätt variant, som hela tiden var tänkt att vara tillfällig. Dessutom har vi ej varit nöjda med webbhotellet som vi har haft tidigare och har nu bytt till ett annat. Medan vi hade asp stöd på förra så har vi nu php stöd, vilket är anledningen till att hela gästboken nu ska göras om. Så håll ögonen öppna- när vi får en stund över så ska det programmeras!

Tja, vad har mer hänt sen sist? Martins f.d. kollega Per kom hit med sina huskies förra helgen, och han och Martin tog en skotertur till Örnrun och Landön, och lyckades verkligen pricka in det perfekta vädret.

Husky-besök

Vi har haft dåligt med norrsken i år – eller är det kanske vi som har missat det. Vi hade fantastiskt norrsken en kväll för några veckor sen, men det gick över så snabbt att vi bara hann fota lite grann på slutet. Det nya kamerastativet fungerade i alla fall bra!
Annars har det mest varit arbete…

Norrsken