Dop

I lördags var vi på dop i Frösö kyrka, där våra kompisar Elisabeth och Johans son Erik döptes. Erik tog det hela med ro, och verkade mest tycka det var roligt.

Solnedgång över Storsjön sett från Frösö Kyrka

Eriks dop

Innan kyrkobesöket for vi in till stan för att julhandla lite, men tiden rann iväg så snabbt att vi bara hann med en enda julklapp, så det får nog bli en tur till stan till inom kort. Det var redan massvis med folk ute på stan, så vi vill helst inte skjuta på det mycket längre.

I helgen var det även dags för vårt årliga projekt – pepparkaksgården! Idag har vi garnerat hus + lada och på allmän begäran dokumenterat vårt mästerverk. Vi är dock inte helt klara, utan ska inhandla lite mer bomull och göra lite pepparkakshästar mm innan vår kreation är helt färdigställd. Nästa år lär vi behöva göra nya ritningar på huset – då tillkommer ju tillbyggnaden!

Pepparkakshus och fjös

Vi har fått lite mer snö sen sist. Vi hann inte mer än publicera senaste uppdateringen förrän det blåste upp riktigt ordentligt och föll en decimeter snö till. Vi har nu röjt upp lite i skidspåret, och hoppas att spåret ska bli bra om det bara kommer lite mer snö som täcker upp alla avsågade buskar, mm.

I helgen såg Jenni något märkligt ljusfenomen som vi sett en gång tidigare (fast då i Dalarna), en ljuspelare som går rakt upp i himmeln. När vi såg det i Dalarna så var det tidig gryning så då syntes det tydligare. Denna gången liknade det mer en regnbåge, bortsett från att den gick rakt upp i himmeln. Vi vet inte riktigt vad det är, men vi försökte i alla fall fånga det på foto.

Ljuspelare över Oxböle

Företagare

Ett nytt företag är fött! Offerdals Web & Development finns nu ”på riktigt”- titta gärna in på företagets hemsida. Jenni har även tagit över byalagets hemsida (Tångeråsen-Gärde) så hon har jobbat en del med den senaste veckan för att få den uppdaterad och strukturerad.

Gärdesjön

Vintern har kommit till Offerdal, och vi hoppas att det ska hålla i sig. Vi har i dagsläget några minusgrader och dryga decimetern med snö, och mer snö tycks vara på väg. Idag var det skidpremiär för Jenni – ingen lång tur då det började bli mörkt, men förhoppningsvis blir det mer i helgen. Skogsvägen bakom huset där vi hade vårt skidspår förra vintern är ganska igenvuxen nu, men vi hoppas på att kunna röja upp lite i helgen så att där blir mer lättframkomligt.

Träning inför vinterns arbete!
Gärdeån

Nu är det bara en dryg månad till jul, och även i år får vi fint besök. Martins föräldrar kommer upp, och för tredje julen i rad kommer vår vän Valerie över från London. Kul!

Alltid lika söt...

Ny vedmaskin

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera på sistone, men nu kommer äntligen ”the latest news from Oxböle”! Det har väl egentligen inte hänt så mycket sen sist. Vi har båda arbetat väldigt mycket, och helgerna har bara flugit förbi.

Gården sista oktober

Vi har haft alla fyra årstiderna sen sist, men nu har det varit stabilt kallt ett tag och isen har börjat lägga sig på sjörna. Vi hade ett par centimeter snö någon vecka, men den är nu borta och ersatt med ett tjockt lager frost på träd och mark (och ibland även hästar).

Även om det kanske inte märks någon jättestor skillnad så är hemsidan helt ny, då vi har gjort om den i Dreamweaver för att få lite mer struktur på layouten. Vi har även lite planer på att utveckla hemsidan ytterligare, men mer om det vid ett senare tillfälle.

Martin har fått en ny leksak, som han (och hela Oxböle) är väldigt nöjda med. Eller leksak och leksak – vi kommer onekligen att få väldigt stor nytta av den om den fortsätter att fungera så bra som den hittills verkar. Saken i fråga är en vedklipp, som både kapar och klyver veden i ett moment. Grannen har köpt ett transportband till, så nu är vedhanteringen betydligt uppspeedad och förenklad.

Vedklippen in action

Tidigare i veckan var vi på Skatteverket, på en informationsträff för nyföretagare. Jenni ligger ju i startgroparna för att starta upp sitt företag som bisyssla, och det är ju bra att veta vad man bör tänka på. Givande, men en hel del som är förvirrande!
Martin har avslutat sin kurs i bokföring, så nu är det bara för Jenni att registrera sitt företag och lämna över allt pappersarbete!

Jennis kurs i webbdesign är nu mer än halvvägs, och hon är redan sugen på att gå någon mer kurs till våren, dvs om det blir någon. Hon har skickat efter en hel del litteratur för att lära sig de övrig Adobe-programmen som medföljde i Design Premium Collection, för att kunna utnyttja fler funktioner. Mycket tid framför datorn blir det, men förhoppningsvis ger det resultat!

Maja busar med fotografen

Ända sedan vi flyttade hit så har vi haft regelbundna besök av några rävar här på gården. När det har snöat så ser man tydligt spåren efter dem, och de går runt huset nästan varje natt, och är ofta inne i stallet en sväng. Även rävarna har fått vinterpäls nu, och som tur är så ser de rävar som håller till här riktigt fina ut, inte alls skabbiga.

Räv i hästhagen