Jämtlandstriangeln

Vi har åter haft besök, denna gången av Martins syster Katharina + hennes man David, samt pappa Anders. Denna gången gav vi oss ut på en 4-dagarsvandring, David och Katharinas premiärtur och även Anders debut i Jämtlandsfjällen.

Vi startade vid Rundhögen och gick första dagen till Blåhammaren och vidare ett par kilometer mot Sylarna innan vi slog läger för natten. Vädret var ganska bra – mulet, men uppehåll bortsett från en mindre skur (och dimma) precis när vi passerade Blåhammarens fjällstation. Första natten var riktigt kall, och vi som var mesiga frös lite. Båda hundarna var med denna gången, men de var väl påklädda och i Majas fall även inlindade i filtar, så de mådde riktigt gott trots kylan.

Dag 2 var det strålande solsken och det bar vidare nästan ända fram till Sylarnas gamla fjällstation, där leden delar sig mot Storulvån. Vi hittade en riktigt fin lägerplats på en liten ö, där vi stannade i två nätter. På dag 3 gav sig gubbarna ut på en nöjestripp till Sylarna, medan vi fruntimmer fick fiska och laga maten. Flera fiskar blev det minsann! Hundarna fick en välförtjänt vilodag, och sov gott större delen av dagen. Även denna dagen sken solen och vi blev alla ganska röda.

tjejerna fixar maten...

...medan gubbarna poserar

Sista dagen vandrade vi till Storulvån, där vi hade parkerat en av bilarna. Även denna dag bjöd på strålande solsken, så vi hade verkligen lyckats pricka in det! Vid Storulvån duschade vi, och Martin bekantade sig med renen Leif, som var lite väl närgången…

Martin och Leif har en diskussion

Igår fyllde Martin år, och det bjöds på hembakad tårta med egenplockade blåbär, jordgubbar, hallon och en faslig massa ljus!

Gräddtårta med hallon, blåbär och jordgubbar - gott!

Vi tillbringade dagen med att åka runt en del, först till Gärde och hällristningarna och sedan till Tännforsen och Lundhags.

I morse for gästerna till Skåne, medan Martin fortsätter sin semester ett tag till och Jenni återgår till arbetet (som p.g.a. schemaproblem endast blir på särskolan, tills vidare).

Bröllopstider

Så har det gått nästan en månad sen vi skrev sist, och det har förstås hänt en del.

Vi fick besök av Martins moster Dorte med familj (Rolf + barnen Mikaela, Henrik och Andrea) i början av månaden. De var uppe på hundutställning samt semester i vänners stuga i Oviksfjällen och passade då på att hälsa på oss en dag. Tyvärr hade vi otur med vädret och det regnade hela dagen, men det blev ändå en liten ridtur för både Andrea och Dorte.

Jenni och Dorte på skogstur med hästarna

På promenad med familjen Bernro (Henrik saknas)

Ända sen förra sommaren har Jenni haft lite bry med sadel till Timur. Sadeln som medföljde vid köp sitter inte vidare bra och används den för mycket så får Timur skav. Rödings westernsadel sitter bättre, men snurrar ändå lite för lätt, eftersom Timur dels är otroligt rund och dels har väldigt dåligt markerad manke och dessutom rör sig med väldigt stora rörelser. Dessutom är ju sadeln Rödings och sitter helt klart bäst på honom. Jenni har haft ögonen på en bomlös sadel ganska länge, men dessa är ganska dyra om man ska ha en med bra kvalité. Dessutom visste vi ju inte om det skulle bli något bättre med en sådan, eller hur de är att rida i, så dessa funderingar har väl legat lite på is. Till sist hittade i alla fall Jenni precis en sådan sadel (en Barefoot Nevada) på Tradera på auktion och fick den till ett riktigt bra pris. Vi har nu hunnit prova sadeln i några veckor och är väldigt nöjda! Skön att rida i och sitter förhållandevis riktigt bra. Visst- Timur är fortfarande lika rund och sadeln kommer nog alltid att röra sig en del, men eftersom denna sadeln är bomlös så kan den forma sig efter honom på ett helt annat sätt och sitter betydligt bättre än en traditionell sadel. Timur trivs utmärkt med den, och matte också!

Arbetspass med Timur

Bärsäsongen är i full fart, och det har blivit en hel del plockande. Vi fick i hop en så där 12-13 liter blåbär, mest i vår egen skog, vilket är ganska imponerande med tanke på att det har stått i tidningarna i sydsverige att det inte finns några bär i Jämtland i år… Vi åkte dessutom till Rödön och plockade jordgubbar en dag, och fick ihop ca 26 liter på dryga halvtimmen – stora, fina och goda bär! Hallon har det också funnits gott om, och även om vi inte hade så hemskt mycket tid att plocka just när de mognade, p.g.a. vår Skåneresa, så fick vi ändå ihop 5-6 liter. Smultron har vi också plockat en hel del, men på något sätt kom dessa aldrig så långt som till frysen… Hjortron har det dock varit lite sämre med i år, men någon liter blev det ändå – mumma till glass!

Glass med varma hjortron - mumma!

I går kväll kom vi hem efter några dagar i Skåne. Vi hade turen eller oturen, beroende på hur man ser det, att vara bjudna till två bröllop – tyvärr var dessa bröllop på exakt samma dag och samma tid! Jennis bror Jens skulle gifta sig med sin Iija, medan en av Martins bästa kompisar, Claes, skulle gifta sig med Anna. Tyvärr kunde vi ju inte vara på två ställen samtidigt utan åkte på Jens och Iijas bröllop + fest, och träffade sedan Claes och Anna ett par dagar senare.
Vi önskar båda paren lycka till!

Hela familjen Skarp

Noel (Jennis brorson) hade roligt i kyrkan!

Nygifta!

Oscar och Moa (Jens barn)

Idag har Jenni börjat arbeta igen – det är inte riktigt klart hur tjänsten kommer att se ut, men förmodligen kommer hon att vara 50% på särskolan i Änge och 50% på fritids i Landön.