Bete

Maj är snart över och sommaren tycks ha kommit till Oxböle efter väldigt varierande väder under månaden, med både en hel del snö och medelhavsklimat. Maj har varit ganska tung och jobbig, och det ska bli skönt med lite annat att tänka på nu när man kan vara ute lite mer.

Timur

Hästarna släpptes på bete förra helgen, och utan att överdriva så kan man nog påstå att de har det ganska bra. Vi hade turen att få en jättehage på ca 11-12 hektar i Lien i sommar och hästarna kommer snart att vara riktigt runda och goa. Efter att ha ätit konstant i flera dagar, så är de nu ganska trötta och nöjda med att stå och gäspa i solen.Här hemma så har vi städat ut stallet för sommaren, och håller även på att snygga till i vinterhagen inför kommande säsong.

Hästarna på bete i Lien

Vi har hämtat hem våra nya trädgårdsmöbler som vi sneglat på sedan Fäviken förra året och äntligen fick tummarna loss att beställa. De ska bara oljas in, och är sedan redo att tas i bruk inför grillsäsongen. Väldigt fina, och lär dessutom inte blåsa iväg i första taget!

Har haft turen att se flera älgar ett flertal gånger på väg ner till hästarnas bete. Vid ett par tillfällen var kameran med, så det blev en del bra bilder på de nyfikna djuren innan de sprang i väg. Har även sett flera kronhjortar alldeles i närheten, men har tyvärr ej lyckats fånga någon på bild (förutom den vi fotade utanför Bleckåsen i höstas).

Nyfiken älgkalv

Älgar på vägen mot Lien

Hemresa

Vi körde tillbaka hem på fredagen efter några mindre trevliga dagar i Skåne, då Martin samt båda hans föräldrar blev sjuka. Tyvärr innebar detta att vi ej kunde träffa alla som vi hade hoppats, men förhoppningsvis får vi tillfälle att ta igen detta i Augusti då vi far ner till Skåne igen på bröllop.

När vi kom tillbaka hem till Oxböle blev vi minst sagt överraskade. När vi for hemifrån hade vi 60-70 cm snö, men på de två veckor vi varit borta hade nästan all snö försvunnit! Det hade till och med börjat växa på sina ställen och skiftar i grönt i trädgård och hagar. I hästarnas vinterhage var det swimmingpool ner mot stallet, men detta verkar hästarna mest glada över och står ofta och leker i vattnet. Hästarna, ja, de har haft det bra under tiden som vi har varit borta – tack för hjälpen, Emma!