Närkontakt med älg…

I början av September bestämde vi oss för att ta semester ett par veckor, eftersom vi inte direkt haft någon under sommaren (förutom veckan då vi bilade fram och tillbaka från Skåne). Vi började med att åka en tur till Härjedalen, för att titta på skoter. Vi träffade en skoterhandlare i Fäviken, som vi hade diskuterat en del med efteråt, och beslöt oss för att åka dit och titta vad han hade att erbjuda. Vi fastnade för en Arctic Cat ”Bearcat”, som vi köpte tillsammans med en pulka, och omedelbart började vi förstås längta efter snö!

Höstfärger framför huset

Efter Hede och Härjedalen åkte vi vidare för att tälta en natt i Ljungdalen innan vi for hem igen. Vi är båda väldigt förtjusta i detta området efter att ha varit där året innan och vandrat, och funderade till och med ett tag på att flytta dit. Vi körde dit över Flatruet, på Sveriges högst belägna väg. På en av bilderna nedanför syns de minst sagt imponerande snöpinnarna!

Snöpinnar på Flatruet

I samma veva blev Jenni kontaktad av den lokala grundskolans rektor, och blev erbjuden en tjänst som elevassistent / resurs på särskolan, vilket hon tackade ja till. Det bestämdes att hon skulle börja arbeta omedelbart när vi kom tillbaka från Härjedalen.

När vi kom hem efter vår lilla tur, så red Jenni ut en sväng på Timur. Älgjakten hade börjat i vissa delar av länet, men ”vårt” jaktlag skulle inte börja jaga förrän veckan därpå, så det var ingen risk att råka ut för en skjutglad jägare med dålig syn. Vad vi inte hade räknat med däremot var älgarna! Från ingenstans kom det en älg och sprang rätt på Timur! Jenni for naturligtvis i backen, och Timur sprang hem… Så Jenni fick allt vackert hoppa på kryckor de första veckorna på sitt nya jobb, och eleverna tyckte förstås det var väldigt spännande att få höra vad som hade hänt.

16 September fick vi vår första snö! Tyvärr inte så mycket att vi kunde inviga snöskotern, men det kliade minsann i fingrarna!

Någon helg senare gjorde vi en utflykt (på kryckor) till bland annat Önrun och upp mot Valsjöbyn, för att se oss omkring lite och njuta av de fantastiska höstfärgerna!

Önrun

Dagsutflykt

I September var vi även på inflyttningsträff på turistbyrån i Krokom, anordnat av kommunen för alla nyinflyttade. Trevlig kväll med information om kommunen och möjlighet att träffa andra som också var nya i området.