Bröllop!

Juli var också en ganska händelserik månad. Jenni började leta aktivt efter nordsvenskar, och åkte till Örnsköldsvik för att titta på ett helt gäng med hästar som var till salu. Gubben som sålde var dock minst sagt knepig, och begärde dessutom överpris för sina hästar, så där blev ingen affär. En av kollegorna på Hällebo hade dock funderingar på att sälja sin nordsvensk, så Jenni hängde med henne till Häljesund för att titta och provrida, och föll pladask. Röding fick dock stå kvar i Häljesund ett tag till, tills hagarna var klara och sällskap var ordnat.

Röding med stallkompisar i Häljesund

Även om stallet ännu inte var inflyttningsklart för hästar, så fick vi hyresgäster i form av svalor, och det var riktigt roligt att följa ungarnas utveckling och första flygturer! Andra ungar i trakten var två stycken tranungar, som bodde med sina föräldrar i utkanten av byn.
Juli bjöd även på en tur till Skåne, då det var dags för bröllop. Martins syster Katharina gifte sig med sin David på Trollenäs slott, och det var verkligen både trevligt och vackert!

David och Katharina gifter sig

I slutet av månaden fick vi besök av Martins föräldrar, och då blev det naturligtvis lite sightseeing. Storsjöyran pågick, men vi gick endast ut och åt på krogstråket nere vid hamnen, vilket var väldigt trevligt. Dessutom besökte vi Fäviken, för den årliga mässan som drar hur många besökare som helst. Där är allt som är roligt samlat på ett och samma ställe – jakt, friluftsliv, häst, hund, motor, mm…Hällristningarna i Gärdeån, samt Ristafallet hann vi också med, och vi fick även hjälp med att slå i stolpar till hästhagen (ett stort tack!).

Svalungar i stallet
Anders, Anne-Lisbeth och Martin vid Ristafallet

Dagen i Fäviken förde med sig en trevlig och oväntad överraskning. Dagen efter fick Jenni nämligen ett mail från Elisabeth, en kompis från första året i London. Hon hade sett någon som var lik Jenni i Fäviken, och tyckte att det var så länge sen sist så hon ville höra av sig. Elisabeth hade då efter sitt London-år flyttat runt lite i Sverige och även gjort FN-tjänst utomlands, innan hon till sist flyttade hem till Jämtland. Världen är bra liten!