Flyttlass nr 2

I Juni avslutade Jenni sitt examensarbete och därmed sina studier i Biomedicin på Lunds Universitet. Huset i Kläggeröd var äntligen sålt, och det mesta packat. Martin tog tåget ner, och tillsammans avslutade vi det sista i Skåne. Efter många om och men så anlitade vi en flyttfirma, och körde själva upp med bil och släp med Martins motorcykel och annat som ej fick plats i flyttlasset.

Martin hade hellre åkt mc...

Resan upp gick bra. Vi stannade i Orsa över natten, och var framme i Oxböle på eftermiddagen dag 2. Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi mest med att rasta hundarna, som liksom oss var lite stela efter resan och nyfikna på den nya miljön, och med att se oss omkring. När Jenni var uppe senast (i slutet av april) så låg snön fortfarande kvar fläckvis, och det var blött överallt. Nu var det full sommar, så allt såg ju helt annorlunda ut. Tidigt på morgonen dagen efter vår ankomst så kom flyttlasset och alla våra saker, så sedan var sysselsättningen ordnat ett tag framöver! Jenni fick dock åka hemifrån redan framåt lunchtid för att börja jobba – hon hade fått ett sommarvikariat på Hällebo, ett servicehus i Ede, 15 km bort.

Resten av Juni försvann ganska snabbt. Mycket tid gick naturligtvis åt till att arbeta och till att försöka komma i ordning i huset. Dessutom hade vi en hel del saker i ladan och på gården att försöka bli av med innan vi kunde börja renovera det blivande stallet och komma i ordning i uthusen. Bland annat stod en stor järnbåt i det blivande stallet, som grannen vänligt nog sågade sönder så att vi blev av med den.

Järnbåten slaktas

Midsommarafton firade vi i Lien, tillsammans med vår granne Christoffer och hans syster med sambo. Där grillade vi och fick även prova vår första brunbjörn – jägermeister + red bull!

Midsommarfirande i Lien

På midsommardagen åkte vi upp till Frankrike, där vi parkerade bilen och sedan vandrade upp på Oldklumpen där vi slog upp tältet. Hundarna var naturligtvis med, och trivdes med att få komma ut på detta sättet igen.

Nyfiken granne...

Jenni hade även turen att få se ett lodjur, endast ett par hundra meter från huset!