Ute-kille

William fick vara hemma från dagis idag, för att vara säker på att han är helt frisk innan han får åka till dagis igen. Händer det inget oförutsett inatt så ska han iallafall dit imorgon. Har varit fullt ös medvetslös här hemma, med undantag för en väldigt lång och skön tupplur mitt på dagen.

Martin har varit hemma idag, fortfarande med sviter efter helgens maginfluensa men även med riktigt irriterade ögon (liksom för ett par veckor sen) och en ond hals. Han har blivit ovanligt drabbad i vår, annars är det väldigt ovanligt att han blir sjuk.
William har lekt ute en hel del idag, och när han inte är ute så är han stup i kvarten och rycker i ytterdörren och i sitt galonställ. Väl ute är han så himla nöjd med att plaska i pölarna, klappa hästarna och allmänt lulla runt och hitta på saker. I eftermiddags gick vi på promenad och då körde han den nya vagnen, väldigt nöjd med uppgiften.
Har ju förresten hunnit använda vagnen några dagar nu och är hittills väldigt nöjd med den. Han har dock inte sovit i den än, men vi hoppas det också fungerar bra. Men väldigt smidig att köra i allafall. Känns rejäl och tar sig fram bra.

image

Så pass vårlikt nu att gungan och rutschkanan fått komma fram för säsongen. Ska fixa sandlåda också, så har vi det bäddat för en hel del mysig utomhuslek. Nog för att han hittar på saker ändå men förhoppningen är ju att han ska kunna sitta i sandlådan en stund så man ska kunna ha lite koll medan man kanske hinner få lite annat gjort samtidigt, tex hänga tvätten, utan att hela tiden behöva jaga efter. Han har ju en sån bra fantasi så jag tror dessutom han kommer att tycka det är ganska kul att få gräva och dona i en sandlåda.

image

Inatt sover William i sin egen säng, och vi också. Bäddat rent även i Williams rum och börjat komma i ordning efter helgens elände. Inte ikapp med tvätten riktigt dock, och rummet där nere står fortfarande i tvärdrag för att försöka bli av med stanken. Golvet har tagis skada där inne och ser ut som att sängen ev också kan bli till att kasta ut. Får väl se om lss ställer upp med lite ekonomisk hjälp där eller hur det blir.

Iallafall lite roligare att byta lakan med en William och en magnum i huset. Inte lättare, men roligare.

image

Är så fantastiskt roligt att följa våra vänners förberedelser inför sin Kinaresa, då de åker för att hämta sin son. Hon beskriver själv hur hon plötsligt går med så mycket lättare steg och känner hur hon börjar leva igen och se hoppfullt på framtiden. Även hur många kommentarer hon fått från folk om att nu kommer hon nog minsann snart att bli gravid. Hon (och även han!) hade det fruktansvärt jobbigt alla dessa år som de kämpat för att få bli föräldrar. Känner så väl igen allt och är så otroligt glad för deras skull.

Har varit ganska blåsigt idag men ändå väldigt behagligt väder att vara ute i. Blir allt mer barmark för varje dag och hästarna kan äntligen börja plocka lite bland fjolårsgräset som börjar titta fram här och där. Om bara några få veckor går de på bete och mår riktigt gott – härligt. Just nu är de fruktansvärt stygga i pälsen så här mitt i fällningen, är ju alltid som värst denna tiden på året. Men snart kommer man inte att kunna känna igen dem igen. Fina gamlingarna!

image

Idag fyller Williams fadder Claes år. Grattis! Hoppas vi snart får träffa dig och Anna snart igen!

Mellan varven har jag varit ganska effektiv på kontoret. Fått undan både inkomst-, moms- och arbetsgivardeklaration, lönekörning, mm, betydligt mer än jag trodde jag skulle hinna med tanke på att William fick vara hemma och Martin inte är i form. Känns genast bättre inför resten av veckan! Har fortfarande en hel del att ta igen samtidigt som det är dags för bokslut för företaget, vilket förstås bland annat inkluderar inventering.
Men ikväll tänker jag bara ta det lugnt! Skulle behöva åka och gymma snart, då jag inte varit på en vecka, men jag har en jäkla huvudvärk ikväll och prioriterar en lugn och tidig kväll och försöker komma iväg nån av de närmsta dagarna istället. Ska även försöka komma till stan nån kväll i veckan och träffa finaste Maria för middag och en film.

Sicken dag

Idag har verkligen inte varit den bästa dagen. Loopia hade åter nåt strul, och flera av mina webbplatser låg nere, inklusive databaser och – värst av allt – mail. Höll precis på med femtielvte ominstallationen av offerdal.se och det gick ju inte bara att lämna det så där halvfärdigt ifall sidan sen skulle komma online när jag inte kundig färdigställa installationen. Grejen är ju den att skulle fel person komma åt installationsfilerna just under själva installationen så har man ju så att säga skitit i det blå skåpet. Eller åtminstone skapat sig själv en jäkla massa extra jobb. Så fick ha koll på det hela dagen och sen sticka ut en timme på kvällen för att färdigställa installationen och sen ta sidan offline. Har börjat kolla lite mer på alternativt webbhotell då jag tycker Loopia fungerar allt sämre, och det vetekatten om detta inte var droppen. Men visst, man byter inte bara webbhotell sådär huxflux för att det är så jäkla kul, för det medför ju trots allt en hel del arbete och förmodligen strul innan det fungerar som det ska. Kostar ibland även lite extra, med uppstartsavgifter. Så tål att tänkas på. Men visst, känns som att om jag ändå ska flytta så är det lika bra att göra det medan offerdal.se ändå ligger nere. Suger vidare på karamellen och tittar runt lite imorgon.

Pissväder idag. Punkt. Regn, blåst, rått, kallt, blött, halt, skitigt.  inte trevligt allt. Men märks iallafall att det tar ordentligt på snön. Rann över hela vägen idag, se bilden jag tog på kvällsrundan med magnum.

image

Lämnade William på dagis imorse och han blev jätteledsen när jag skullr åka. Då följde jag med en sväng så han kom igång med dagens aktivitet – målning – och var så koncentrerad att han nog inte ens märkte att jag gick. Roligt att få kladda!

image

image

image

Har börjat plocka lite bland Williams kläder. Slängt en del som är riktigt risigt och sorterat resten för att försöka sälja en del och ge bort en del. Granntjejen kommer och hämtar en påse om några dagar, kul om det kommer till användning! Funderade först på att behålla det mesta OM det otänkbara skulle hända så att vi får adoptera en liten bebis till, men samtidigt säger ju förnuftet att den chansen är så liten att man nog kan klassa den som obefintlig. Och det tar ju ganska mycket plats, alla lådor, plats som vi inte har. Så, försöker ta tag i det och sälja av på typ tradera. Skulle vi mot förmodan behöva så små kläder igen så får vi väl ta tag i det då. Skulle det hända så är det nog isåfall ett väldigt kärt problem.

image

Har fått så jäkla ont i magen ikväll och känner så väl igen den där första mensvärken som ger en föraning om hur kommande veckan kommer att se ut. Fan, ibland längtar man till klimakteriet!
Sitter nu iallafall med ett glas rödvin och lite mörk choklad. Enda som hjälper, jag lovar. Åtminstone chokladen. Vinet är bara gott.

Väderomslag

Söndag kväll, William sover och Martin är på kontoret för att skicka några mail innan magnums kvällsrunda och sen sista delen av danska serien Brottet innan det är läggdags. Helgen har väl varit ovanligt lugn. Mycket utomhuslek för William, fantastiskt fint väder fram till ungefär lunch idag. En hel del jobb också, för oss båda, men det är smällar man får ta. Lite långpromenader med magnum också, i skogen, vilket har varit otroligt skönt – vet inte vem som uppskattar det mest, han eller husse/matte beroende på vem som går.
Hade tänkt åka ut och grilla korv idag, men ett möte på bygdegården på fm gjorde att vi bestämde oss för att skjuta på det till em så William skulle hinna sova först, men då blev det plötsligt väderomslag och blev ett riktigt busväder som inte alls inbjöd till skoteråkning och korvgrillning. Snö och regn om vartannat, blandat med blåst. Huvva! Istället höll vi oss hemma och hoppas att vi får nåt tillfälle till att komma ut innan säsongen är över.
William var med på mötet i fm och tyckte det var roligt att leka med småtjejerna och utforska bygdegården medan vi vuxna planerade lite inför valborgsmässoafton.
 
Fick de mest underbara nyheterna igår. En kär gammal kompis som också kämpat och längtat efter barn i flera år har fått barnbesked från Kina, oväntat och helt fantastiskt snabbt. Åker och hämtar sitt barn om ca fyra månader! Är så fantastiskt glad för hennes (och hennes man naturligtvis) skull – förstår verkligen deras glädje och känslan av att komma ur den där bubblan och kunna skifta fokus från OM till NÄR. Ska bli otroligt spännande att följa deras resa! Är väl egentligen inte helt officiellt än , tror jag, men det är väl inte så många som läser detta som vet vilka det gäller ändå, och skulle nån kunna gissa sig till det så hoppas jag ni kan vara tysta om det för deras skull.

Blev lite less, lyckades hitta det perfekta skåpet för handdukar och lakan på blocket igår. Ringde och frågade om de kunde hålla det till i början av veckan då vi inte hade nån möjlighet att komma in tidigare, men det ville de inte. Och idag var annonsen borta, så det är väl sålt. Så typiskt! Var ju annars precis vad jag letade efter. Hittade ett annat skåp på blocket som också såg bra ut, men det var två cm för högt med tanke på snedtaket. Bara att fortsätta leta…

Ska försöka få till ett besök hos Trigger snart. Ska bli otroligt spännande! Har ju inte träffat honom sen i början av januari. Ville ge honom och hans nya matte gott om tid att bo in sig och bonda, och sen har ju William varit så dålig, det har varit semester, mm. Men nu känns det som är dags. Tanken och förhoppningen är ju att hans nya matte ska köpa honom framöver, men först vill vi ju stämma av och känna att allt verkligen stämmer. Det är vi vål visserligen redan helt säkra på att det gör, till så gott som hundra procent, så det är väl kanske mer för vår skull än hans.

Magnum och William är ett riktigt radarpar och blir bara roligare att se tillsammans. Sen är William inte alltid så snäll och är just nu inne i en fas då han vill peta Magnum i ögonen. Då blir vi väldigt stränga, för det känns otroligt viktigt att han tidigt lär sig att vissa saker inte är ok och man ska vara snäll mot djuren, så är det bara. Magnum är otroligt fin och tålig mot William, sen kan han ibland vara en riktig buffel och knocka över honom totalt, eller på andra sätt misshandla honom, men det är aldrig illa menat utan bara som han ibland är lite väl glad, ivrig eller burdus. Ibland kan han bli lite less, det märks, som när w är väldigt hårdhänt och får för sig att han ska krypa över honom, fram och tillbaka, och då försöker vi vara noga med att verkligen ta tag i William och förklara att så gör man inte. Så småningom går budskapet förhoppningsvis in…

Dags för te och snart lite teve, sen kommer man nog att sova gott.
Åt förresten kyckling till middag idag, tillagade den hel i ugn för andra gången i mitt liv och det blev även denna gång riktigt gott.  Ska sluta med de eländiga filéerna man köper på påse som är fullsprutade med vatten och dessutom, har vi hört, kommer från skadade djur som inte går att sälja hela. Godare, nyttigare och förhoppningsvis något mer djurvänligt. Gillar egentligen inte alls att köpa ägg och kyckling från sådana ställen utan försöker övertala Martin att vi borde skaffa höns för att få egna ägg och även egen kyckling, men det går så där. Han är övertygad om att hönsen kommer att hacka ur hans ögon. På riktigt.

Pojken har blivit stor

image

Jisses så snabbt tiden har gått. Särskilt när William visar att han så snabbt lär sig nya saker (såsom att ta fram och ta på sig pannlampan…) så känns det helt ofattbart att för bara mindre än ett och ett halvt år sen satt vi fortfarande fast i ofrivillig-barnlöshets-träsket och kämpade med vår adoptionsansökan. I oktober fick vi ett brev om att det fanns en liten bebis som kunde bli aktuell för adoption och tre veckor senare fick vi träffa William för första gången. Ytterligare en vecka senare var vi hemma med honom, och i februari förra året var alltså adoptionen äntligen helt färdig och han var vår även enligt lag. Det är nu ett år sen (exakt ett år igår) och William har hunnit bli sjutton månader och är verkligen ett energipaket som skänker så otroligt mycket glädje. Kan inte sluta förundras över vilka vändningar livet kan ta. Idag har vi skjutsat pappa till flyget. Som tur är blir han inte borta så länge och vi ser fram emot att snart ha honom hemma igen. Lite tomt här utan honom ju! Haft besök här av tant Marlene och Mango idag, så magnum också fått lite annat att tänka på. Kul att de leker så fint ihop nu när Mango kommit över sin rädsla. Imorgon blir det nog lite apportering så magnum får tänka lite. Märks att han är lite ostimulerad och behöver få jobba. Fortfarande tö, och det gäller att se sig för så man inte står ivägen när snön rasar från taken. Lömskt det där! Särskilt noga med William naturligtvis, både när han är ute och leker och när han sover i vagnen. Igår kväll hade vi lite tv-mys allihop, framför Melodifestivalen, med jordgubbar och vispgrädde. Säga vad man vill om Melodifestivalen, men jag tycker det är ganska kul att titta på. Sen att det ska tyckas en massa och att mycket av det är pinsamt dåligt, det hör liksom till. Finns ju en del guldkorn som lyfter spektaklet och ändå gör det värt att följa. Och det är liksom så svenskt. Det är nog det jag gillar allra mest, efter alla år utomlands. Vem hade kunnat tro att jag skulle bli så hemmakär och genomsvensk efter alla år i krogsvängen och med kappsäcken ständigt packad? Räknade nån gång ut hur många gånger jag flyttat i mitt liv, och jag minns inte nu exakt hur många gånger det var, men om jag säger tjugo så har jag absolut inte överdrivit. Kanske är därför jag är så nöjd med att vara hemma? Ska räkna en gång till vid tillfälle, bara för att. Återkommer.