Fritidsboende Hön

Uppdatering: Numera hyr vi ej ut Hön utan använder det desto mer själva.

Söker du efter ett enkelt och prisvärt semesterboende i vacker och naturnära miljö, då kanske huset på Hön är något för dig. Huset är beläget i vackra Offerdal, med närhet till både fjäll och orörd natur samtidigt som både Åre och Östersund ligger inom en timmes körtid – här finns det bästa av två världar, året runt! Vad sägs om att njuta av utsikten över Åreskutan vid frukosten, fiska röding i Landösjön eller plocka bär på förmiddagen, följt av en shoppingrunda i Östersund på eftermiddagen?

För att läsa mer om området, se offerdal.se.

 

Hön 2011

Lite information:

En gång i tiden bedrevs undervisning för traktens barn på gården på Hön. Den gamla skolbyggnaden stod kvar fram tills alldeles nyligen (maj 2010), då den brann ner till grunden.
Gården har i princip stått tom sedan slutet av 1960-talet, med mest sommarbesök, fram till dess att vi köpte gården 2009 och började hyra ut den till semesterboende.

Gården är belägen ca 10 km från Kaxås och 17 km från Änge, där affärer, bank och bensinmack finns.

Främsta tanken med huset på Hön är att vi ska kunna erbjuda våra långväga gäster ett boende på lagom avstånd från vårt eget hus, samtidigt som vi renoverar gården. Vi kan redan nu erbjuda boende för semesterfirare större delen av året, efter att ha installerat en värmepump som hjälper till att hålla värmen.
Dock är det fortfarande utedass som gäller, så se till att ha långkalsongerna på om du hyr huset under en kallare period :-)
Oftast är det dock vi själva som utnyttjar huset, för även om det bara ligger en kilometer från vårt ordinarie boende så älskar vi lugnet och den vackra utsikten, och flyttar oftast dit de helger huset står tomt – det är kvalitetstid för oss!

Offerdal har något att erbjuda alla, under alla årets månader – jakt, fiske, skidor på både längden och tvären, bärplockning, skoter, bad… Möjligheterna är obegränsade – välkommen till Offerdal!
För att läsa mer om Offerdal och vad som är på gång, se www.offerdal.se

Pris:

1500 kr/vecka eller 400 kr/natt
Depositionsavgift: 500 kr, som återfås vid avresa, förutsatt att allt är ok (nycklar återlämnade, stugan städad och ingen skadegörelse skedd)

Dusch och bastu finns att hyra på Tångeråsens bygdegård (ca 5 km bort). Där går också att hyra tvättmaskin. Nyckel får ni från oss om ni så önskar.
Kostnad för att nyttja dusch och bastu: 100 kr/vecka

Kontakta oss för ytterligare information eller om du önskar boka!

Jenni och Martin
0730-375037, 0734-397193

Vid bokning betalas ett förskott på 500 kr in senast två veckor efter bokningen. Därefter betalas resterande summa samt depositionsavgift 500 kr in senast två veckor innan ankomst.
Ev hyra av bygdegårdens dusch/bastu betalar ni antingen in i förväg eller vid ankomst.
Depositionsavgiften återfås vid avresa.

Köket
Köket är rymligt och ljust. Vi fyller på med husgeråd efter hand, och saknas det något så brukar det gå att låna av oss. Vatten får man från två stora dunkar med kran. När de behöver fyllas på kan man hämta vatten direkt från brunnen bakom ladugården, alternativt från vår gård eller bygdegården om man föredrar det. Varmvatten finns ej, utan man får värma vattnet på spisen vid behov.
Det finns alltså ej rinnande vatten i huset. Dock går det att tömma ut vatten i vasken i köket, vilket ju förenklar väsentligt när man tex diskar.

Vedspis
Från köket har man en fantastisk utsikt över Åreskutan, då vädret tillåter. I köket finns mikrovågsugn, ugn samt spis med två plattor.

Dubbelsäng
På bottenvåningen finns det en dubbelsäng. Obs: hel madrass (160 cm) så tänk på det när ni packar lakan. Dock två täcken.
Värmepump finns installerad i stugan för att man ska slippa frysa. Kompletterande element finns också vid behov.

Sovrum på ovanvåningen
På ovanvåningen finns ett sovrum med 3 sovplatser (enkelsäng samt våningssäng).

Sovrummet på ovanvåningen från en annan vinkel
Här syns samma sovrum från en annan vinkel, med den inbyggda våningssängen. För att sova bekvämt i våningssängen bör man ej vara alltför lång (passar bäst till barn).

Vardagsrum
Ett ljust och trevligt vardagsrum med gott om plats att koppla av efter en dag ute i naturen.

Öppen spis i vardagsrummet
I vardagsrummet finns en öppen spis. Denna går dock tyvärr ej att elda annat än stearinljus eller värmeljus i!

En ganska smal och brant trappa leder från hallen upp till ovanvåningen
Från hallen leder en ganska brant och smal trappa upp till ovanvåningen.

Trappa
Trappan upp är ganska brant och smal

Sängplats
På ovanvåningen finns en liten vrå med ytterligare en sovplats vid behov.

Ett utedass med bättre utsikt får man leta efter!
Toalett och dusch saknas i boningshuset, men ett utedass finns på gården.
Toalett, dusch och bastu går att hyra på Tångeråsens bygdegård, ca 5 km bort.
Där går även att hyra tvättmaskin.

dass
Utedasset

Hön 2011
Huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>