Vinnartur!

Vi hade en ganska lugn helg, med mycket sol och frisk luft. I lördags for vi in till stan för att gå på utställning som ordnades av Intersport i samband med Bilbolaget. Främst var vi intresserade av tältutställningen, då vårt gamla tält har börjat läcka och vi har siktat in oss på ett Hillebergtält. Dessa är ju dock ganska dyra, så vi ville först de olika modellerna för att få en uppfattning om dem. Tälten verkar vansinnigt bra, och vi fastnade för ett Keron 4GT. Fanns dock inte i lager, så vi ska avvakta lite. Tidigare har vi kört med ett Vicent som visserligen har fungerat bra, men som nu har börjat läcka. Med tanke på hur mycket vi är ute så känns det värt att investera i ett tält av riktigt hög kvalitet, som förhoppningsvis håller i minst tio år.
Under utställningen ordnades varje halvtimme en utlottning, och Martin hade turen att vinna en Goretex-jacka, värd dryga 3000 kr- inte illa!

På kvällen packade vi kamera och kikare och gick ner till en myr någon kilometer härifrån och satte oss på pass i ett älgtorn. Vi kunde se tydliga spår efter diverse djur, men vi valde nog fel tidpunkt. Vi fick besök av ett rådjur som var nästan framme vid tornet innan det sprang i väg, men annars såg vi tyvärr inget. Tänker dock ge oss ut snart igen och har börjat titta ut lite lämpliga ställen. Vi är lite sugna på att sätta oss på pass vid en av tjärnarna där det finns bäver, då vi aldrig sett dessa på nära håll förr. Men kanske vi inte behöver ge oss av särskilt långt för att se något spännande – igår hittade vi spår i vår egen skog som var både stora och tunga och misstänkt likt björnspår. Om inte björn så vet vi inte vad det kan vara.

Vi fick för ett tag sen en mp3-fil skickad till oss, från David och Katharina (Martins syster + hennes man), en sång som de själva skrivit och spelat in under namnet ”The Howling Owls”. Vi har länge tänkt lägga ut den som en fil på vår hemsida, men får tyvärr det ej att fungera, så vi inkluderar länken i stället. Lyssna på den – den är riktigt bra! Vi kan även rekommendera att ni lyssnar på ”Albert Ross and the Otters”- även där har David ett finger i kakan. Vi ser fram emot att höra mer från båda banden!

The Howling Owls

Albert Ross and the Otters

This entry was posted in djur, familj, natur. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>