Bete

Maj är snart över och sommaren tycks ha kommit till Oxböle efter väldigt varierande väder under månaden, med både en hel del snö och medelhavsklimat. Maj har varit ganska tung och jobbig, och det ska bli skönt med lite annat att tänka på nu när man kan vara ute lite mer.

Timur

Hästarna släpptes på bete förra helgen, och utan att överdriva så kan man nog påstå att de har det ganska bra. Vi hade turen att få en jättehage på ca 11-12 hektar i Lien i sommar och hästarna kommer snart att vara riktigt runda och goa. Efter att ha ätit konstant i flera dagar, så är de nu ganska trötta och nöjda med att stå och gäspa i solen.Här hemma så har vi städat ut stallet för sommaren, och håller även på att snygga till i vinterhagen inför kommande säsong.

Hästarna på bete i Lien

Vi har hämtat hem våra nya trädgårdsmöbler som vi sneglat på sedan Fäviken förra året och äntligen fick tummarna loss att beställa. De ska bara oljas in, och är sedan redo att tas i bruk inför grillsäsongen. Väldigt fina, och lär dessutom inte blåsa iväg i första taget!

Har haft turen att se flera älgar ett flertal gånger på väg ner till hästarnas bete. Vid ett par tillfällen var kameran med, så det blev en del bra bilder på de nyfikna djuren innan de sprang i väg. Har även sett flera kronhjortar alldeles i närheten, men har tyvärr ej lyckats fånga någon på bild (förutom den vi fotade utanför Bleckåsen i höstas).

Nyfiken älgkalv

Älgar på vägen mot Lien

This entry was posted in djur, hästarna. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>