Storhogna

Våren vände i dörren, och i stället har vi fått vinter igen med en hel del snö. Lite tråkigt väder, då solen inte har visat sig på flera dagar, och det skiftar mellan ett par minus- och ett par plusgrader. Hästarna står skogen mest hela dygnet, och ser fram emot att isen ska försvinna från vägarna så att de kan få komma ut lite igen och att solen åter ska titta fram så att de kan få gotta sig lite.

Vårblommor på husgaveln

I eftermiddags kom vi tillbaka efter en väldigt trevlig helg på Storhogna fjällhotell i Härjedalen, där det var kickoff för Marklunds, där Martin arbetar. Vi fick ett hundrum, vilket innebar att hundarna fick följa med, och de skötte sig som vanligt exemplariskt.

Våra egna hundar behövde inte arbeta riktigt lika hårt...

När vi anlände i går förmiddags så började dagen med lunch, varefter vi provade på att åka hundspann för första gången. Tyvärr var vädret lite tråkigt, men det var ändå väldigt roligt att prova på. Hundarna var otroligt ivriga att komma iväg, och det vart ett ordentligt liv på dem innan hundföraren äntligen släppte iväg dem. Turen gick upp på fjället till en stuga, Samevistet, där det bjöds på te och våfflor. Där skiftade vi, så att de som åkt hundspann dit fick åka vessla tillbaka, och tvärtom. När vi kom tillbaka till hotellet fanns det tid att basta och bada för de som ville, eller bara ta det lugnt på rummet. På kvällen bjöds det på fördrink i vinterträdgården, innan det serverades en trerättersmiddag. I dag åt vi en fantastisk frukost, och senare på dagen även lunch innan det var dags att fara hem. Däremellan hade Marklundarna en konferens, medan vi andra relaxade. En väldigt trevlig helg i en fantastisk miljö – kan absolut rekommenderas!

Hundspann vid Storhågna

Hundspann ur ett annat perspektiv

This entry was posted in hästarna, utflykter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>