Dop

I lördags var vi på dop i Frösö kyrka, där våra kompisar Elisabeth och Johans son Erik döptes. Erik tog det hela med ro, och verkade mest tycka det var roligt.

Solnedgång över Storsjön sett från Frösö Kyrka

Eriks dop

Innan kyrkobesöket for vi in till stan för att julhandla lite, men tiden rann iväg så snabbt att vi bara hann med en enda julklapp, så det får nog bli en tur till stan till inom kort. Det var redan massvis med folk ute på stan, så vi vill helst inte skjuta på det mycket längre.

I helgen var det även dags för vårt årliga projekt – pepparkaksgården! Idag har vi garnerat hus + lada och på allmän begäran dokumenterat vårt mästerverk. Vi är dock inte helt klara, utan ska inhandla lite mer bomull och göra lite pepparkakshästar mm innan vår kreation är helt färdigställd. Nästa år lär vi behöva göra nya ritningar på huset – då tillkommer ju tillbyggnaden!

Pepparkakshus och fjös

Vi har fått lite mer snö sen sist. Vi hann inte mer än publicera senaste uppdateringen förrän det blåste upp riktigt ordentligt och föll en decimeter snö till. Vi har nu röjt upp lite i skidspåret, och hoppas att spåret ska bli bra om det bara kommer lite mer snö som täcker upp alla avsågade buskar, mm.

I helgen såg Jenni något märkligt ljusfenomen som vi sett en gång tidigare (fast då i Dalarna), en ljuspelare som går rakt upp i himmeln. När vi såg det i Dalarna så var det tidig gryning så då syntes det tydligare. Denna gången liknade det mer en regnbåge, bortsett från att den gick rakt upp i himmeln. Vi vet inte riktigt vad det är, men vi försökte i alla fall fånga det på foto.

Ljuspelare över Oxböle

This entry was posted in natur. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>