Sommar!

Vi börjar väl med standardinledningen – det är fullt upp här i Oxböle! Dock inte med jobb – det har varit skolavslutning, så nu är Jenni ledig fram till 1 Juli, då hon börjar sitt sommarvik på Hällebo. Hur det ser ut till hösten vet vi ännu inte. Studierna är avklarade, med gott resultat, och det känns skönt att ha fixat mer än heltidsstudier samtidigt med ett heltidsjobb! För Martins del är det ganska lugnt nu så här i semestertider. Vi har fått hem byggmaterial, och imorgon kommer snickaren för att påbörja stommen på tillbyggnaden. När den är rest så räknar vi med att göra det mesta själva.

Vackra blommor och presenter från Jennis elever

Jenni har påbörjat arbetet med en hemsida för Offerdal. Den kommer strax att finnas tillgänglig på både www.offerdal.se och www.offerdal.info. Det är en hel del jobb, men samtidigt väldigt kul, och förhoppningen är att de flesta företag här i bygden ska nappa på idén och vilja marknadsföra sitt företag på sidan.

Hålltjärn

Under midsommarhelgen gick våra planer i stöpet. I december köpte vi biljetter till AC/DC-koncerten i Göteborg, men inga biljetter kom. Vi blev blåsta på biljetterna men kommer att göra ett försök att få pengarna tillbaka i alla fall. I stället tillbringade vi midsommarafton hemma, med att grilla, dricka lite vin och spela boule och badminton (Zingo fick också vara med, som bollkalle) – ganska trevligt det också även om det inte var vad vi hade tänkt.

Sommarbild från Åflo

Vi hade lite funderingar på att sticka till fjälls midsommarafton, men då det utlovades regn både fredag och lördag så bestämde vi oss för att skjuta på det till nästa helg. Däremot tog vi en liten utflykt med bilen i söndags, då vi körde vägen genom Tångeråsen och Gärde, bort mot Kall och Kallsedet och sedan tillbaka på småvägar till Kougsta. En trevlig runda! Vi stannade nånstans ute i ödemarken och åt korv och bröd, med milsvid utsikt och strålande solsken.

Jenni och Zingo tar lunchrast

Med hästarna och hundarna är det bra. Det är skönt att ha hästarna hemma omkring, och vi har varit ute och ridit och kört en del. Timur tappade en sko 3 dagar efter att hovslagaren var här förra veckan, men idag har han fått den på plats igen så vi kom ut en sväng i skogen.

Skogshare på Hön - än går den säker...!

Vi har köpt ett vapenskåp och Martin har köpt en Gyttorp hagelbock. Jenni letar efter en Beretta-bock:-), en begagnad sådan. Lerduvekastaren kommer upp från Skåne tillsammans med Martins föräldrar i Juli, och sen är vi i full fart, så snart vi får licensen vill säga…

This entry was posted in djur, gården, hästarna, jakt, jobb, natur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>