Besök i hästhagen

 ”Älskling, det ligger en taxi i hästhagen!”. Ja, det är kanske inte varje dag man blir hälsad så när gubben kommer hem… Det visade sig i alla fall att det inte var en taxi, det var en skåpbil tillhörande Hjorts som i samarbete med Jämtkraft har varit här och plockat ner ledningarna som bland annat gått genom hästhagen. Medan de arbetade, så hade de parkerat bilen uppe hos våra grannar, i växel och med handbromsen draget. Rätt som det var hade de hört något, och när de tittade upp så såg de bilen på väg ner för slänten, in i hästhagen – då är det halt minsann! Som tur var så var inte hästarna i närheten, så ingen skada skedd. Och vi var förstås snabba fram med kameran :-) !

Besök i hästhagen

Även om det ett tag verkade som om vintern var över, med en veckas töväder och till och med något som lätt som vårfåglar som kvittrade här ett tag, så vände det förstås ganska snabbt igen. Istället fick vi mellan -20 och -25 i några dagar, dock med strålande solsken och egentligen fantastiskt fina dagar, även om det nästan var för kallt för att riktigt njuta av dem. Efter några dagar steg temperaturen till runt -10, men i stället började det blåsa, och då kändes det ännu kallare. Nu har dock blåsandet avtagit, och idag har vi en ganska härlig dag – och då är man naturligtvis sjuk så att man får sitta inne och glo…

Ekorr´n satt i granen...

Det verkar som om 90% av Offerdalingarna har blivit sjuka, och de 10% som har klarat sig hittills står väl på tur. Martin har klarat sig (hittills, som sagt), medan Jenni är allmänt ”tussu med ont i halsen, hosta och feber, och har varit hemma från jobb sen i tisdags.

Tja, vad har mer hänt sen sist? Vi har varit på en del möten, bland annat med byalag + bygdegårdsförening samt Offerdal i samverkan.

Vacker vinterdag

Martin var och lämnade skotern igår kväll, för en ordentlig service innan vi ger oss ut på någon långtur. Det har varit lite dåligt med skoteråkandet hittills denna säsongen, men till vårvintern när värmen börjar komma så vill man ju vara redo att ge sig ut!

Jenni ska läsa ytterligare en kurs på Avans i vår, denna gången Grafisk kommunikation A, som täcker bland annat både Illustrator och In Design. Kursen kör igång nästa vecka, och denna gången kommer Jenni att ha sällskap av grannen Jenny.

Jägarskolan har nu kört igång efter juluppehållet, och det är en djungel av ammunition, vapen och fåglar som alla ser likadana ut…Nästa vecka ska vi till Landbys, så då får vi förhoppningsvis lite bättre klarhet i åtminstone vapen- och ammunitionsbiten. Men visst är det intressant, även om en del är ganska svårt för oss som inte har den minsta erfarenhet sen tidigare!

Vinterväder

Nu är det nog dags för en tupplur! Mä höres!

This entry was posted in djur, föreningsliv, gården, hästarna, jakt, natur and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>