Rotlös…

Fick en fråga från en av bloggens besökare om hur i hela världen jag kan ha flyttat så mycket, så tänkte reda ut det med en gång. Så, hänger ni med, här är listan…

 1. Från huset i Sibbhult till lägenhet i Lönsboda.
 2. Från lägenheten till radhus i Lönsboda.
 3. Dagen efter studenten, från Lönsboda till ridskolan i Kristianstad där jag arbetade i drygt ett år.
 4. Nåt år senare, från Kristianstad till Hammartorp dressyrstall utanför Eskilstuna där jag arbetade som dressyrelev. Minns dock inte om jag först mellanlandade i Lönsboda eller om jag flyttade direkt.
 5. Från Eskilstuna till Lönsboda.
 6. Från Lönsboda till Monroe, MI, USA där jag arbetade som Au Pair ett år, pluggade (biologi, engelska och psykologi) samt reste runt.
 7. Från USA till Lönsboda. Tillbringade dock större delen av tiden i Lönsboda med att bila runt i Europa tillsammans med väninna som följt med över från USA.
 8. Från Lönsboda till Grübern, Österrike, där jag arbetade som hästskötare och tränare.
 9. Från Grübern till Memmingen, Tyskland, där jag arbetade som hästskötare åt en internationell hoppryttare.
 10. Från Memmingen till Neu-Ulm. Samma jobb, men ny bostad.
 11. Från Neu-Ulm till Lönsboda. Stannade denna gången i Lönsboda i drygt ett år, läste upp betygen på komvux och pendlade under tidigt flitigt till pojkvännen i Tyskland.
 12. Från Lönsboda till Ewell Village, England. Arbetade som nanny.
 13. Från Ewell Village till Brighton. Läste på Hove College, British Airways Fares and Ticketing Level I and II samt jobbade på pub ”The Quadrant”.
 14. Från Brighton till Chelsea, London. Hyrte ett rum av en tjej som visade sig vara lesbisk alkoholist och flydde efter knivhot.
 15. Från Chelsea till Worcester Park där jag bodde inneboende hos ett par bekanta under tiden jag letade egen bostad.
 16. Från Worcester Park till skolåda i Earl´s Court. Bodde där i drygt ett år, medan jag jobbade för The Magic Travel Group i Hammersmith.
 17. Från Earl’s Court till Kingston-upon-Thames. Delade där lägenhet med Rowena och arbetade först på Worldspan vid Heathrow och senare på Opodo vid Covent Garden.
 18. Från Kingston till Surbiton och egen, otroligt fin, etta. Fortsatt arbete på Opodo.
 19. Från Surbiton till Lönsboda. Mellanlandade och arbetade ett par månader medan jag fixade nästa boende.
 20. Från Lönsboda till Lund, där jag läste till en magisterexamen i Biomedicin.
 21. Från Lund till Kläggeröd, när jag blev sambo med Martin.
 22. Från Kläggeröd till Oxböle.

Jaha, den där numreringen fungerade ju så där (kanske bara är i vissa webbläsare?), men det blev ju ialla fall 22 flyttar. Hade faktiskt för mig att det var ännu fler, men det blir kanske så att det känns oändligt efter ett tag.
Har i listan ovan inte tagit med tex sommaren då jag arbetade på Grällsta ridcenter utanför Sala, medan jag fortfarande gick på gymnasiet eller de tre månader jag tillbringade i Australien.
Har kanske missat nån flytt, men tror listan ska  vara ganska fullständig.
Brukar skämtsamt säga att nu ska jag bannemej inte flytta fler gånger förrän det är dags för Hällebo…. Kanske inte så konstigt trots allt, att man blivit hemmakär på gamla dar…?

 

This entry was posted in resor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>