Köp svenskt!

image

Måste åter göra ett inlägg i en debatt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, eller kanske två debatter i en. Dels handlar det om djurskyddet överhuvudtaget. Titta på bilden. Är detta klokt? Jag tycker personligen att det är fullständigt vidrigt. Stackars djur! Dels handlar det om att köpa svensk mat så långt det är möjligt. Till stor del pga just det svenska djurskyddet som, trots att det finns mycket kvar att önska, ändå på många fronter ligger långt före flera andra länder. Att hålla grisar fixerade på detta sätt har till exempel varit förbjudet i Sverige i femton år, medan det fortfarande pågår i flera EU-länder. Sen förespråkar jag att man ska köpa svenskt av flera andra anledningar, tex mjölken som jag skrev av mig om tidigare i år. Detta är inte bara välgörenhet mot våra svenska bönder utan det handlar om så mycket mer. Djurskydd, svenska landskapet, farliga och onödiga tillsatsen i maten, onödiga transporter, miljö, och mycket mer. Visst är det svenska köttet ofta dyrare än det utländska, men vi kanske ska fråga oss varför och vad vi får för pengarna egentligen. Har vi råd att INTE betala lite mer? Då avstår. Jag hellre från andra saker än tummar på kvalitén på maten, särskilt nu när vi har ett barn i familjen. Har ni funderat på varför vi har så många fler folksjukdomar nuförtiden? Eller varför barn kommer i puberteten så mycket tidigare nu än för några år sen? Eller varför vi blir allt fetare och tröttare? Har inte det med maten och kvaliteten på maten att göra så ska jag äta upp min hatt! Bilden och faktan gällande fixeringen av grisarna är lånad från Facebook, Hans Lindström. Hoppas det inte gör nåt!

This entry was posted in diverse funderingar, glesbygd. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>