Stormen fortsätter

Idag är det ett riktigt sitta-inne-och-bara-ge-sig-ut-för-att-rasta-hundarna-och-se-till-hästarna-väder. Hade ju snöstorm i går natt, då det kom dryga fyra decimeter nysnö. Sen lugnade det ner sig under dagen igår, men tilltog igen på kvällen och har varit i full fart sen dess. Snöar och blåser, och även om det inte vräker ner så som det gjorde i går natt så kan vi nog räkna med ett par decimeter till.
Hörde att det sen ska bli tö imorgon. Förhoppningsvis inte alltför långvarigt, då blir det ju för trist! Men nån dag eller så kan nog göra susen för skoter- och skidföret! Som det är nu så är snön så lätt och fluffig att man ser gräset om man råkar nysa…

image

Hästarna verkar inte bry sig nämnvärt av stormen, som vanligt. De har fått hö inne i lösdriften men står ändå helst ute och äter sitt hösilage, eller så går de upp i skogen och kurar. Visst, de kommer att äta upp sitt hö förr eller senare, men det är bara för att där är mat som de går in på vintern. Nä, lösdriften uppskattas bara på sommaren, men då desto mer. Under den jobbigaste insektsperioden så står de som fastgjutna där inne för att slippa de värsta attackerna. När man ser till det så kan man undra lite över djurskyddslagen som säger att hästarna måste ha tillgång till vindskydd under vinterhalvåret men ej under sommaren. För mina hästar är det alltså precis tvärtom. Men visst, jag förstår förstås att det inte är alla hästar som är bruksnordisar som är avlade för att må bäst ute och det är inte heller alla som har tillgång till en skog att ta skydd i. Men ändå, det är ju lite tänkvärt, framförallt det där med att hästarna kan behöva skydd även på sommaren. Har sett många stackars hästar som är halvt uppätna av insekter och nästan får panik för att de inte har någonstans att ta vägen.

image

Martin håller idag på med listerna i vardagsrummet. Magnum håller honom sällskap, med tratt och svansen i bandage. Var ju på djursjukhuset igår, och det är ännu oklart vad knutan på svansen är. Eventuellt nån inflammerad talgkörtel men mer troligt en tumör. De tog i alla fall cellprov, och tid för operation är bokad till nästa vecka. Skulle det nu vara en tumör får vi verkligen hoppas att den är godartad.

image

Idag är det som sagt innedag för William. Fast sover gör han ute som vanligt. Är ju så gottigt att bädda ner sig i vagnen, sover ju som allra bäst då!

image

En bild från middagen igår. Bordsskicket lämnar kanske lite att önska än… Men man måste ju få öva!

This entry was posted in gården, hästarna, William. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>