Juldagen

Tisdag idag, och inte vilken tisdag som helst, utan juldagen. Fast här hemma hos Andersson har det nästan varit som en helt vanlig dag – Martin har jobbat större delen av dagen och jag och William har roat oss med gårdagens julklappar. Skillnaden har väl varit att vi fick sova till halv nio – för tredje dagen i rad!! (Fast i natt var jag uppe och matade en gång, vilket jag inte behövde de tidigare två nätterna) och att vi ätit lite extra gott. Och att William haft lite fler leksaker förstås.

Julhelgen har varit bra. Lugn och skön. Vi hade T här lördag – söndag, T som vi är stödfamilj åt. I lördags bakade vi pepparkakor, och det är ju nåt av det bästa som finns med julen, tycker jag. Doften av hemmabakta pepparkakor och smaken av degen, helt underbart! Och får jag säga det själv så blir mina pepparkakor de godaste jag har smakat! Blev i år väldigt många halshuggna gubbar och gummor och halta hästar, men vad gör väl det… Det ska ju synas att de är hembakta, och de smakar minsann precis lika gott ändå!

image

Julafton började också med sovmorgon, följt av promenad med hundar och barnvagn. Härligt väder – ganska milt och väldigt behagligt att vara ute i. En pulktur blev det förstås också.

image

Efter lunch och Williams sovstund fick han öppna sina julklappar och leka med dem tills det var läggdags. Fick en hel del fina saker – verktygsbälte, skruvdragare, böcker, bilar, brio tågbana, ritmatta, sovlampa, spelande leksakståg, ljusslinga, mm. Lycklig kille!

image

När han hade somnat tog vi andra och öppnade våra julklappar som inte heller var dåliga. Tusen tack! I år hade vi ingen tomte, då William fortfarande känns för liten för att förstå vad julen handlar om, utan vi prioriterade istället en liten paus efter en väldigt hektisk höst och njöt bara av att få vara tillsammans. Nästa år blir det väl lite annat då William är större och lär ha helt andra förväntningar. Får väl se var och hur vi firar då, men det löser sig alltid. Det är ju ett helt år dit (nästan)!

Önskar er alla en god fortsättning!

image

(Svårt att få en bra familjebild när William är helt fokuserad på sin sångbok)

This entry was posted in familjehem, jobb, William. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>